O eurodeputată suedeză îndeamnă la boicotarea vodcii Absolut, pentru că încă-şi vinde produsele în Rusia

Data:

Eurodeputata liberală suedeză Karin Karlsbro (53 de ani) a îndemnat, zilele trecute, la boicotarea produselor companiei producătoare a celebrei vodci Absolut, din cauză că patronatul francez al acesteia (Pernod Ricard) a reluat vânzarea produselor sale în Rusia, după ce sistase exporturile acolo imediat după invazia din Ucraina.

Karin Karlsbro a transmis, printr-un comunicat transmis agenţiei suedeze de presă TT, că exportul în Rusia al băuturilor alcoolice respectie e „o batjocură la adresa tuturor celor care luptă pentru existenţa Ucrainei”.

„Dacă şeful companiei Pernod Ricard vorbeşte serios atunci când condamnă agresiunea rusă, n-ar mai trebui să pompeze bani în vistieria de război a Rusiei.

Modul în care compania pune interesul de a obţine profit imediat înaintea supravieţuirii Ucrainei şi, prin extrapolare, înaintea păcii şi libertăţii Europei întregi, e dezgustător”, a declarat eurodeputata Karin Karlsbro, citată de cotidianul Aftonbladet.

„E un cadou frumos pentru Putin”, a mai spus Karin Karlsbro. „Absolut Putin”, a completat-o deputatul social-democrat Anders Ygeman, citat de acelaşi ziar Aftonbladet.

Citește și: Ciudata cădere de la etajul al IV-lea a unei fetițe de 12 ani. Ce am aflat

Boicot și la un târg din Suedia

Potrivit presei economice suedeze, la mijlocul lunii trecute, compania în discuţie şi-a anulat participarea la un mare târg de whisky şi bere, găzduit de oraşul Göteborg.

Decizia luată de francezii de la Pernod Ricard vine după ce majoritatea antreprenorilor din industria ospitalităţii din Stockholm şi Göteborg au decis să nu mai vândă niciun produs al firmei producătoare de vodcă Absolut.

Potrivit ziarului local Göteborgs Posten, îndemnurile la boicotarea produselor Absolut a prins foarte bine şi mai mulţi proprietari de baruri şi restaurante au scos deja sticlele respective de pe rafturi.

Îndemnuri la boicotarea Absolut au venit inclusiv din lumea politică suedeză, din toate părţile spectrului politic. Între cei care au lansat îndemnuri publice la aşa ceva se numără parlamentarul social-democrat Björn Söder: „Să vă fie ruşine! Nu mai cumpăraţi vodcă Absolut””, a scris acesta pe Twitter.

„N-au şira spinării verticală”, a adăugat, despre compania producătoare, colegul său Gustav Gothberg (Partidul Moderat, de centru-dreapta), citat de ziarul Aftonbladet. Iar parlamentara liberală Anna Starbrink a conchis, dur, că „nu există nicio justificare să faci afaceri cu criminalii de război din Rusia”.

sursa foto: Facebook/Karin Karlsbro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...