Un contabil cu mai multe afaceri controversate obține 160 milioane de lei de la CFR pentru refacerea căii ferate

Data:

CFR Infrastructură a semnat cu Ness Proiect Europe contractele pentru reparații rapide de tip quick wins pe Magistrala M 600 Tecuci – Iași, finanțate prin PNRR, cu o valoare de 163 milioane lei.

Licitația pentru reparații rapide pe 42 de kilometri între Tutova și Munteni, județul Vaslui, a fost lansată în iunie 2022, iar în august CFR a primit o singură ofertă, de la Ness Proiect. Lucrările vizează readucerea liniei la viteza proiectată de 120 km/h, pe o lungime de 42 km, iar durata contractului este de 18 luni.

Ness Proiect Europe este o firmă din Ploiești care are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

Acționar unic și administrator al firmei este Florian Mihai Vaida, un contabil din Prahova. Potrivit platformei confidas.ro, firma a câștigat și un contract cu unitatea militară UM 02574, loc în care funcționează Comandamentul Logistic Întrunit, instituție în subordinea Statului Major al Apărării. Valoarea contractului semnat în 2019 este de 1,13 milioane de lei și presupune „lucrări de reparații curente la construcții la pavilioanele E3, M și Z din cazarma 2700 București”.

În 2021, firma cu 180 de angajați a avut o cifră de afaceri de 220 milioane de lei și un profit de 11 milioane de lei.

Citește și: Austria a convins UE că sunt probleme la frontiere. Și nu este chiar o veste bună pentru noi

Cine este Florin Mihai Vaida

Florian Mihai Vaida apare în însemnările Registrului Comerțului ca acționar în mai multe firme cu diverse obiecte de activitate. De la producere de energie prin parcuri de panouri fotovoltaice sau incineratoare de deșeuri, până la construcția de căi ferate.

Vaida a dat mai multe declarații sub identitate protejată într-un dosar al DNA Ploiești, apoi și-a schimbat depoziția în favoarea fostului baron local Mircea Cosma, fost președinte al CJ Prahova.

Din datele anchetei rezultă că Vaida a fost directorul economic al firmelor controlate de Petrică Ușurelu. Cel din urmă a construit West Park din Ploiești, în urma unui parteneriat cu niște oameni de afaceri belgieni, afacere care s-a lăsat cu o anchetă DNA.

Citește și: Seismul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP. O conspirație demontată

Relația cu Coreea de Sud

Florin Mihai Vaida apare într-o investigație de presă privind preluarea unei afaceri de 83 milioane de euro în domeniul panourilor fotovoltaice. Jurnaliștii au dezvăluit că Varokub Energy Development SRL din București este o firmă deținută de societatea coreeană Varokub Energy Korea Limited, iar administrator este Florian Mihai Vaida. Ulterior, Vaida a radiat societatea unde era acționar și administrator.

Vaida mai este proprietarul unuia dintre cele 19 incineratoare de deșeuri din țară prin firma Repsan Energy SRL.

PRESShub a relatat, în 2021, că instalația are o capacitate autorizată de incinerare a 10,85 tone deșeuri pe oră și este deținută de Edwin Zidan, cetățean olandez care are 45% din părțile sociale, de firma Ness Proiect Europe SRL tot cu 45 părți sociale, și Super Mobil SRL cu 10 procente. 

În aprilie 2021, Repsan Energy a obținut un contract public minor, de 4.000 de lei, pentru „ Servicii de distrugere prin ardere a actelor de identitate retrase”, contract semnat cu municipiul Craiova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciucă și Ciolacu, atrași în capcana lui Putin

Ciucă și Ciolacu, în capcana lui Putin - Analiză: Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă știe cum să accentueze diviziunile.

1 Decembrie. Eveniment marca Eduard Schneider la Alba Iulia

Pasionații de muzică din Alba Iulia, dar și turiștii aflați în oraș de Ziua Națională, pot participa la un eveniment aparte, găzduit de cunoscutul producător Eduard Schneider.

Aktual24: Cercuri de interese în jurul României. „Evenimentele din Israel se petrec în al patrulea cerc”

Comandorul Sandu-Valentin Mateiu a detaliat intr-un interviu pentru aktual24.ro care sunt cele patru cercuri de interese din jurul Romaniei.