O mină marină ar fi explodat lângă un dig la Costinești. A doua plutește în largul litoralului românesc

Data:

O mină marină ar fi explodat lângă un dig la Costinești. Explozia a avut loc luni dimineață, în mare, în zona digului din fața Hotelului Forum, conform informațiilor furnizate de ISU Dobrogea, informează Reporter24.ro.

UPDATE: Forțele Navale nu au găsit mine marine în apropierea litoralului românesc. Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) a anunţat luni seară, după cercetarea spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc, că nu au fost identificate mine marine aflate în derivă.

Citește și: Forțele Navale au declarat nu au găsit mine marine în apropierea litoralului românesc.


În prezent, mai multe echipe de salvatori sunt prezente la locul incidentului pentru intervenții. Purtătorul de cuvânt al forțelor navale române, Corneliu Pavel, a declarat pentru Digi24 că o echipă de scafandri verifică situația.

„Vântul bate cu putere dinspre larg spre țărm, starea mării nu e chiar bună. Este o misiune dificilă. Vom avea mai multe informații despre ce s-a întâmplat după ce vor ajunge acolo.

De la începutul războiului până acum scafandri noștri au neutralizat cinci mine marine”, a mai declarat Pavel.

Cel mai probabil autoritățile vor restricționa accesul turiștilor în zona în care s-a produs explozia, pe circa 150 de metri, a mai declarat acesta.

Citește și: Copii agresați sexual de educator, la Protecția Copilului Teleorman. Avertizorii de integritate au fost sancționați

Mina, posibil dintre cele lansate de ruși împotriva ucrainenilor

Mina marină ar fi explodat lângă digul din Costinești, potrivit Digi24.ro,dar nimeni nu a fost rănit.

Totuși, pericolul nu a trecut și de aceea Garda de Coastă și toți cei care intervin sunt în alertă, fiindcă în aceeași zonă, în apropiere de dig, ar mai fi fost văzută încă o mină care plutește pe apă.

„În ceea ce priveşte cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeaşi zonă, vă informăm că Forţele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situaţiei şi intervenţiei pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale, potrivit News.ro.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat la Digi24 că programul de mâine, când se va sărbători ziua Marinei, nu va fi fectat de incident.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporter24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related