O rachetă a Rusiei a violat spațiul aerian al Poloniei (Aktual24)

Data:

O rachetă a Rusiei a violat spațiul aerian al Poloniei. Una dintre rachetele de croaziera lansate de Rusia in loviturile impotriva Ucrainei in cursul noptii a incalcat pentru scurt timp spatiul aerian al Poloniei, potrivit armatei acestei tari.

„Obiectul a intrat in spatiul polonez in apropiere de orasul Oserdow si a ramas acolo timp de 39 de secunde”, au precizat fortele armate pe platforma de socializare X. „In timpul intregului zbor, racheta a fost observata de sistemele radar militare”, subliniaza armata. Rusia a lansat in primele ore ale diminetii de duminica lovituri aeriene asupra regiunii Lviv din vestul Ucrainei.

Citește și Suspect al atentatului de la Moscova, forțat de ruși să-și mănânce urechea

Atacul asupra vestului Ucrainei, cu rachete care au zburat aproape de Polonia, a determinat fortele armate poloneze sa „activeze avioanele” pentru a asigura siguranta spatiului aerian din apropierea granitei sale. „Comandamentul operational al fortelor armate observa o activitate intensa a aviatiei cu raza lunga de actiune a Federatiei Ruse in aceasta seara, legata de lovituri aeriene si de rachete asupra unor obiective situate pe teritoriul Ucrainei. Au fost lansate toate procedurile necesare pentru a asigura siguranta spatiului aerian polonez, iar DO RSZ monitorizeaza situatia in mod continuu.

Avertizam ca aeronavele poloneze si aliate au fost activate, ceea ce poate duce la cresterea nivelului de zgomot, in special in partea de sud-est a tarii”, au anuntat Fortele armate poloneze au declarat pe X. Primarul din Lviv, Andrii Sadovii, a declarat pe Telegram ca nu au existat atacuri asupra orasului, dar ca aproximativ 20 de rachete si sapte drone de atac au vizat „infrastructura critica” din regiunea Lviv in general. Intre timp, la Kiev, in centrul Ucrainei, primarul Vitali Klitschko a declarat ca au avut loc mai multe explozii.

Fortele de aparare aeriana ucrainene au distrus aproximativ o duzina de rachete lansate de Rusia deasupra Kievului si a zonelor inconjuratoare, potrivit lui Serhiy Popko, seful administratiei militare din Kiev. Armata ucraineana a declarat ca 18 rachete si 25 de drone lansate de Rusia au fost distruse de sistemele de aparare aeriana ale tarii. Nu s-au raportat victime in acest moment, titrează Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...