O treime din companiile din România vor creşte salariile în acest an

Data:

O treime din companiile din România vor creşte salariile în acest an, cu procente cuprinse între 6% şi 10%. O treime dintre companiile din România vor crește salariile cu procente cuprinse între 6% și 10%, în acest an, context în care doi din zece angajați (19%) doresc majorări de peste 20%, reiese dintr-o cercetare de specialitate. 

Datele cercetării arată că discrepanța cea mai mare între ceea ce oferă organizațiile și ce își doresc angajații este în intervalul de creștere a salariului de peste 20%, preferat de 19% dintre angajați, dar care reprezintă o opțiune doar pentru 1% dintre angajatorii români, potrivit Agerpres.ro.  

Beneficiul financiar acordat cel mai frecvent este telefonul mobil (81%), urmat de bonusurile bazate pe performanță individuală (80%), dar 17% dintre companiile respondente le oferă angajaților și participare la profit. De asemenea, soluția care predomină în rândul companiilor pentru a răspunde provocărilor legate de forța de muncă este cea de a oferi programe de training (68%), în timp ce 96% dintre angajați vor un echilibru între viața personală și viața profesională.

Citește și Copilul cu arsuri a luat trei bacterii la „Sf. Maria” și a murit. Părinții cer 3,35 milioane de euro de la spital 

Din punct de vedere al companiilor, angajările estimate pentru anul 2024 au ca scop creșterea afacerii, într-o proporție care transmite un semnal economic optimist pentru acest an, de la 82% în 2023, la 89%. În acelaşi timp, 66% dintre liderii de afaceri care au răspuns studiului se confruntă cu provocarea de a menține interesul candidaţilor pe parcursul întregului proces de recrutare.

De asemenea, intențiile de angajare au crescut de la 23%, anul trecut, la 29% în 2024, în ceea ce privește serviciile pentru clienți/serviciile post-vânzare, dar se remarcă și o tendință în creștere a cererii de angajare în departamentele administrative/de back office, pentru care intențiile s-au majorat de la 21% la 29%. Totodată, intențiile de angajare pentru departamentele de IT/tehnologie și vânzări înregistrează scăderi semnificative în acest an (de la 46% în 2023, la 27%, respectiv de la 46% la 22%). Mai multe citiți în Monitorul de Cluj.

Sursa foto – Pixabay

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related