Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Data:

Când sunt contraindicate fațetele dentare, ce reprezintă mai mult decât o modalitate excelentă de a dobândi un zâmbet alb, perfect Hollywoodian.

Prin aplicarea acestor foițe subțiri din ceramică sau zirconiu, se pot corecta spațiile interdentare sau înghesuirile, se pot ascunde petele sau ciobiturile inestetice și, nu în ultimul rând, pacienții își pot redobândi încrederea în propriile forțe.

E important să te simți bine în pielea ta, să fii mulțumit de felul în care arăți și să zâmbești cu bucurie. Pe de altă parte, nu oricine poate purta fațete dentare. Află, citind acest articol, care sunt contraindicațiile, dar și ce alte opțiuni de tratament există.

Când se recomandă fațetele dentare

Îți propunem ca, pentru început, să discutăm despre situațiile în care fațetele dentare sunt recomandate – aspecte care țin de estetică și funcționalitate:

  • Albirea dentară este o soluție, dar nu pentru orice situație. În cazul în care nu poți ajunge la culoarea mult dorită, fațetele dentare pot fi o alternativă pentru zâmbetul tău. Acestea pot ascunde petele și decolorațiile inestetice;
  • Fațetele dentare pot corecta și problemele care țin de forma dinților. În cazul în care aceștia sunt ascuțiți, sunt mult prea mici sau prezintă diferite ciobituri ori spațieri, fațetele te pot ajuta;
  • Multe persoane se prezintă la cabinet cu dinți sensibili și tociți. Și în acest caz, fațetele dentare pot reprezenta o soluție salvatoare.

În plus, fațetele dentare pot îmbunătăți și funcționalitatea dinților, în cazul malpoziției ușoare. Află ce tipuri de fațete există, programează o întâlnire cu specialiștii și vezi dacă ești candidatul potrivit.

Citește și: Cum să-ți alegi produsele de îngrijire pentru tenul tău. Sfaturi de la dermatologi

Când sunt contraindicate fațetele dentare

Așa cum am menționat încă din primele rânduri, fațetele dentare pot fi contraindicate în anumite situații. Cu toate acestea, doar un medic stomatolog poate lua decizia finală pentru zâmbetul tău.

Există planuri de tratament personalizate, proceduri care pot avea loc înaintea etapei de fațetare și, în același timp, există alte alternative pentru zâmbetul tău.

Carii dentare

Fațetele dentare pot fi privite ca niște învelișuri fine din material ceramic. Acestea acoperă partea vizibilă a dinților, oferindu-le forma și culoarea potrivită, dar nu tratează și cariile.

E simplu, fațetele nu se aplică pe dinții cariați. În acest caz, se recomandă, mai întâi, tratamentul pentru îndepărtarea cariilor și infecțiilor. De reținut este și faptul că, în funcție de gradul de deteriorare, se poate recomanda o coroană dentară.

Bruxism

Pacienții care suferă de bruxism pot fi îndrumați să folosească gutiere de protecție sau să facă diferite alte tratamente. Dacă scrâșnești din dinți, riști să deteriorezi fațetele dentare și poți face acest lucru atât conștient (pe timp de zi), cât și inconștient (pe timp de noapte).

Parodontoză

Parodontoza, dar și alte afecțiuni dentare pot fi un impediment în acest sens. Pe de altă parte, pacienții pot beneficia de alte opțiuni de tratament. În cazul parodontozei, vorbim despre un drum destul de lung, dar cu ajutorul specialiștilor, îți poți redobândi încrederea în propriul zâmbet.

Citește și: 6 proceduri cosmetice și tehnici chirurgicale estetice care pot crește încrederea de sine

Malpoziție dentară

Fațetele dentare pot corecta și malpozițiile ușoare, dar în cazul problemelor severe, se recomandă aparatul dentar. Și în acest caz vorbim despre un plan de tratament îndelungat, însă medicii au rolul de a le oferi pacienților cele mai bune și potrivite alternative, iar rezultatele obținute de-a lungul anilor vorbesc de la sine.

La modul general, aparatul dentar și coroanele dentare sunt principalele alternative pentru fațetele dentare. Coroanele sunt recomandate atunci când este necesar să se acopere întreaga suprafața a dinților și, în unele cazuri, pentru fixarea acestora, se propune implantul dentar.

În final, este recomandat să mergi la un consult de specialitate. Așa poți afla dacă fațetele reprezintă o soluție pentru zâmbetul tău.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...