Ofițerul de la vârful Poliției Brăila care divulga unei femei de afaceri controalele și perchezițiile, condamnat

Data:

Ofițerul de la vârful Poliției Brăila care divulga unei femei de afaceri controalele și perchezițiile a fost condamnat. Tribunalul Brăila l-a condamnat pe subcomisarul Ștefan Laurențiu Prioteasa, fostul șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Acesta a divulgat unei femei de afaceri o serie de informații confidențiale cu privire la controale și percheziții efectuate de Poliția Municipiului Brăila la magazinele pe care cea din urmă le deține.

Citește și Șeful BMW critică decizia UE de a interzice motoarele cu benzină și motorină

Sentința, care nu este definitivă, vine la aproape doi ani de la momentul în care procurorii anticorupție l-au plasat sub control judiciar pe ofițer, acuzându-l de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și compromiterea intereselor justiției. 

Atât în fața procurorului de caz, cât și în fața instanței, Prioteasa, în vârstă de 38 de ani, a venit cu explicații considerate de judecătorul care a pronunțat sentința ca fiind „vădit nesincere”.

Mai exact, ofițerul a subliniat că se întâlnea cu femeia de afaceri pentru că pornise pe cont propriu o anchetă, fără a-și informa superiorii și fără a avea competență, despre presupuși polițiști care îi ofereau acesteia informațîi confidențiale cu privire la anchetele care o vizau.

„Susține că scopul acestor întâlniri a fost de a obține anumite informații de la aceasta, respectiv pentru a verifica ipoteza că anumiți lucrători de poliție îi oferă informații sau îi acordă protecție. Precizează că femeia de afaceri nu este informatorul său.

Activitatea sa a fost o activitate polițienească desfășurată din proprie inițiativă, nu și-a informat șeful ierarhic despre activitatea pe care urma să o desfășoare și nici nu a consemnat într-un raport polițienesc ce urmă să întreprindă.

Citește și: Primarul din Crevedia a transferat unui apropiat, gratuit, un teren al comunității

Menționează că nu avea competența să facă cercetări cu privire la cercetarea unor fapte de corupție sau asimilate lor săvârșite de agențîi de poliție și nici nu a avut delegare din partea unui șef ierarhic sau procuror.

Nimeni nu i-a solicitat să strângă date despre femeia de afaceri. Precizează că motivul pentru care a desfășurat investigația pe cont propriu a fost dorinţa de a ocupa o funcție de conducere în Poliția Municipiului Brăila”, a notat procuror de caz în rechizitoriu.

În realitate, chiar subcomisarul Prioteasa era cârtița din interiorul Poliției. A fost filat și înregistrat în timp ce s-a întâlnit cu femeia de afaceri, în perioada septembrie-octombrie 2021, de trei ori, inclusiv în mașina ofițerului.

Mai multe, citiți în publicația De Brăila.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related