Olguța Vasilescu a retras proiectul privind desființarea Coralei Filarmonicii Oltenia

Data:

spot_img

Olguța Vasilescu a retras proiectul privind desființarea Coralei Filarmonicii Oltenia.Mai multe proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL) Craiova au fost retrase de Executiv, între care cele privind Filarmonica Oltenia.

”E clar că niște reduceri vor trebui să fie făcute”, a subliniat Olguța Vasilescu. Odată cu retragerea proiectelor, și amendamentul privind desființarea Coralei Filarmonicii ”pică” implicit. Proiectul privind comasarea Teatrului pentru copii și tineret ”Colibri” cu Ansamblul Folcloric ”Marian” Tănase și Casa de Cultură ”Traian Demetrescu”, inclusiv deființarea formației de dansatori, a trecut în forma propusă de Executiv.

Artiștii Filarmonicii s-au aflat de la începutul ședinței în fața Stadionului ”Omblemenco”, acolo unde se desfășoară ședința, cu pancarte și banderole ale pe braț. ”În bugetul de anul viitor trebuie să reducem din cheltuieli și fiecare dintre subordonate să decidă la ce renunță. În ceea ce privește celelalte instituții de cultură, ca să salvăm TRADEM și Colibri a trebuit să le comasăm. Conform OUG, trebuie să aibă cel puțin 50 de angajați. Colibri are mai puțini. Nu desființăm aceste instituții, ci le salvăm”, a declarat Olguța Vasilescu. Totuși, a lăsat de înțeles că trupa de dansatori a Ansamblului va fi desființată, urmând să se caute soluții pentru membri ei, în general compusă din familii.

Citește și Nepotism la Curtea de Apel Iași. Asistenta lui Tudorel Toader și-a transferat fratele la instanța unde este șefă

Aceasta a spus în plenul Consiliului că se va organiza un grup de lucru cu câte un ales local de la fiecare partid și cu reprezentanți ai Filarmonicii și Primăriei. Aceasta a subliniat că ”Filarmonica a fost singura instituție cu care nu s-a ajuns la niciun fel de compromis” privind reducerea de posturi și cheltuieli, ”în condițiile în care toate celelalte instituții subordonate primăriei au înțeles că trebuie să facă eforturi”.

Scoatem proiectele privind RAT Craiova, RAADPFL Craiova, deoarece a apărut o nouă OUG și nu am avut timp să revenim. Mai este vorba de Filarmonică, de punctele 22 și 23 și retragem, deocamdată, organigrama, pentru că vreau să avem o întâlnire cu grupurile politice. De dimineață ne-am întâlnit și cu ei și am avut câteva comunicări. În primul rând, dintre toate instittuțiile de cultură e singura entitate cu care, practic, nu am reușit să ajungem niciun fel de compromis, nici măcar să reducă posturile vacante. Așa cum ne-a parvenit de la Filarmonică Organigrama, practic, nu s-a făcut niciun fel de reducere de post, absolut nimic, asta în condițiile în care toate celelalte instituții subordonate primăriei au înțeles că trebuie să facă eforturi ca să se încadreze în limitările pe care le avem prin această OUG. 

Citește și În plină iarnă, o proaspătă mămică a fost externată în halat, lenjerie intimă şi şlapi

Le-am explicat că mă gândesc să facem un grup de lucru din care să facă parte consilierii locali de la fiecare partid, câte unul, și să fie reprezentanții de la direcțiile Economic și Resurse Umane, atât de la Filarmonică, cât și de la primărie. E clar că niște reduceri vor trebui să fie făcute. De asemenea, trebuie discuții nu doar pe organigramă, ci și pe reducerea de cheltuieli”. Întrebată dacă la Opera Română s-au făcut modificări, Olguța Vasilescu a precizat că au fost desființate 4 posturi de conducere. ”Ei nu aveau posturi vacante”, a adăugat edilul. Mai multe aflați din Știri Craiova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...