Olimpiade în bătaie de joc: mizerie la cazare și premii derizorii

Data:

Olimpiadele Naționale de Engleză și Franceză de anul acesta au fost marcate de mai multe scandaluri. La Craiova, elevii au fost cazați în condiții mizerabile, iar mâncarea a fost proastă. La Pitești, premiile acordate au fost derizorii.

Profesorul universitar Ciprian Mihali a postat mesajului unui elev care a participat la Olimpiada de Engleză, care a avut loc la Pitești.

„România educată – această mare minciună propagandistică – lovește năprasnic din nou, de data aceasta la Olimpiada Națională de Engleză de la Pitești. Cu ce argumente vreți să convingeți acești tineri să rămână în țară, dacă pentru ceea ce ar trebui să fie sărbătoarea lor, celebrarea inteligenței și a asiduității în învățare, atitudinea autorităților centrale și locale este această batjocură ordinară?”, a scris Ciprian Mihali.

Autobuzul gratis care nu era gratis

„Consiliul Județean ne-a îndrumat coordonatorul să folosim trenul pentru transport, așa că am luat Interregional-ul de noapte – am ajuns din Bistrița în dimineața lui 17, la ora 9:00, la Pitești. Sosirea concurenților și check-in-ul se făcea în mod normal după ora 14, deci prânz nu ne-a oferit nimeni.

Am așteptat o oră la recepție, în Bascov, la 10 km de oraș, unde am fost duși de doi profesori voluntari cu mașinile personale, ne-am cazat și am comandat pizza.

După-masă, programul liber ne permitea să ne plimbăm, și ni s-a spus că avem autobuzul gratis pentru elevi ca să ajungem în oraș până după-masă, iar profesorii voluntari ne-au explicat cum ajungem la autobuz. O singură problemă, ploaia puternică și faptul că până la stația de autobuz nu exista trotuar. Noi, copii de la clasa a 7-a la a 12-a, împreună cu profesoara însoțitoare, am fost nevoiți să trecem pe lângă mașinile care circulau cu peste 80kmh la ieșirea de pe centura Piteștiului (extensie de autostradă).

Autobuzul nu a fost gratis, deși un șofer de treabă ne-a lăsat pe gratis, că i-am explicat că suntem veniți cu Olimpiada”, a scris un elev participant, potrivit lui Ciprian Mihali.

Citește și: FOTO Ajutor românesc împotriva unui atac chimic rusesc în Ucraina

Discursuri și premii ridicole

Elevii s-au simțit jigniți și de modul cum a avut loc festivitatea de deschidere a Olimpiadei, la care a participat și prefectul de Argeș.

„Nu mi-am pregătit un discurs, dar când vă văd pe voi, nici nu am nevoie de unul” și ”Oricum toată lumea știe limba Engleză”, a declarat prefectul.

La prima probă a fost un frig teribil în școală.

„Îți înghețau mâinile pe pixuri. Dar ne-am descurcat, ce să facem. Am fost duși înapoi la cazare unde ne-a fost servită masa. Mâncarea, rece. Am mâncat, cel puțin cei mai mari, care suntem mai mult sau mai puțin obișnuiți să mâncăm și ce nu ne place. Cei mici au răbdat.

Experiența de la cazare nu era tocmai una plăcută. Profesorii supraveghetori de la probe au discutat cu noi despre locurile de cazare și ne-au spus că atât hotel Dinastia, cel din Bascov, cât și hotel Carmen, din centrul orașului, se aflaseră în insolvență înainte de participarea noastră.

Camerele aveau încălzirea defectuoasă, și ni se ofereau radiatoare electrice pentru prizele care mai că ieșeau din perete. Dușul se bloca de fiecare dată când îl foloseai, iar robinetul ba dădea, ba nu dădea apă caldă”, a scris elevul.

Citește și: După ce a născut în subsolul maternității din Donețk, Natalia și-a luat fiica și a trecut granița în România. Lupta mamelor din Ucraina pentru a-și salva copiii

65 de lei mențiunea

Premierea a avut loc tot la Filarmonică și a început cu discursul (aproximativ) următor „Suntem extrem de bucuroși că am putut să vă oferim cele mai bune condiții, iar noi considerăm că aici la Pitești s-a desfășurat o olimpiadă perfectă”.

Mai târziu, prezentatorul premierii a înșirat atât de repede premiile încât premianții nu aveau timp să urce pe scenă că următoarele 2 persoane erau deja chemate.

„Premiile, în special premiul de aur, au lăsat de dorit. Unul dintre colegii noștri a luat cel mai mare punctaj pentru categoria lui și a fost răsplătit financiar cu 300 de lei. 300 de lei pentru CEL MAI BUN elev la limba engleză pe categoria lui DIN ȚARĂ. O mențiune valora 65 de lei. Se pare că atât merită elevii performanți din țară noastră”, a scris elevul.

Mizerie și la Olimpiada de Franceză

O elevă din județul Arad a trimis către Edupedu.ro se observă că dulapurile de la Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu”, în care copiii ar fi trebuit să își depoziteze hainele, sunt rupte, mâzgălite și mucegăite. În altă fotografie din cameră, scaunele sunt vechi și murdare, potrivit acesteia. Noaptea a dormit învelită cu două pături, mai spune aceasta, deoarece în camera ei nu a fost căldură.

În fotografiile de la aceeași elevă, este surprinsă baia comună de la etajul ei. Într-una din poze se observă un scaun mâncat de rugină, în duș, și, astfel, cu șezutul deteriorat parțial. Într-un video trimis de aceasta sunt surprinse chiuvetele din ale căror racorduri curgea apă pe jos și toaletele de la care lipseau hârtiile igienice, conform declarațiilor acesteia, scrie EduPedu.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...