Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Data:

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor face pe un teren de 6 hectare de la marginea orașului.

Primăria vrea să amenajeze aici prima pădure urbană a Oradiei, un loc unde adulţii şi copiii să se poată relaxa într-un cadru natural, delimitat de Crişul Repede.

Prima pădure urbană a orașului

Viitoarea zonă verde, pentru care finanţarea europeană este asigurată, va avea locuri de joacă ce imită natura, zone de fitness sau de picnic, turn de observare şi un parc de aventură.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Toate vor fi amenajate în locul care, până nu de mult, era un regat al gunoaielor, respingător şi nepotrivit cu pretenţiile orădenilor de azi.

Prima pădure urbană a Oradiei va fi localizată pe malul stâng al Crişului Repede, în aval de podul Ovid Densuşianu, unde Primăria deţine un teren de 6 hectare care, până acum doi ani, era acoperit de gunoaie.

Camioane cu deşeuri de toate felurile au fost deversate acolo ani la rând, până când, în urma unui control al Gărzii de Mediu Bihor, Primăria a fost obligată să cureţe locul, iar ca să prevină reapariţia mizeriilor, a montat o barieră pe drumul de pământ ce duce în zonă, precum şi camere de supraveghere.

Citește și Orașul din România care se încălzește cu energie geotermală. Proiectul a început din anii 1990

Potenţialul zonei este, însă, mare: cu aspect colinar şi mărginită de cursul Crişului, zona se pretează pentru relaxare, fiind în acelaşi timp accesibilă orădenilor, dar şi la suficientă depărtare de gălăgia urbei. 

În prezent, pe terenul cu pricina sunt 110 arbori, dar după evaluarea stării lor de sănătate şi a caracteristicilor lor, specialiştii în peisagistică angajaţi de Primărie pentru a realiza proiectul tehnic al investiţiei au decis că doar 25 merită păstraţi.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Adriana Totorean
Adriana Totorean
Adriana Cătălina Totorean a absolvit Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, specializarea Filologie-Jurnalism, în anul 2007, iar în anii de liceu a scris pentru revistele şcolii. În 2010, a obţinut licenţa în Jurnalism la Universitatea din Oradea, cu o lucrare intitulată „Monografia Bihoreanului”. A urmat un masterat în „Drept civil şi procedură civilă”, la Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea (2017). În 2008, a devenit redactor al săptămânalului Bihoreanul şi al portalului de ştiri www.eBihoreanul.ro. De asemenea, între anii 2009 şi 2011, a fost corespondent al agenţiei de ştiri Medifax. În redacţia Bihoreanul, este responsabilă de domeniile Educaţie şi Mediul înconjurător, pe care le-a acoperit constant cu seriozitate și profesionalism. Din anul 2010, coordonează și publicaţia bilunară de educaţie şi cultură ecologică Oradea noastră, care se distribuie împreună cu săptămânalul Bihoreanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...