Oraşul asiatic cu jumătate din populaţia României

Data:

Oraşul asiatic cu jumătate din populaţia României. Ho Chi Minh City sau Saigon – cum mai este cunoscut – este cel mai mare şi populat oraş din Vietnam.

Cu peste 9 milioane de locuitori, Saigon a fost pe rând capitala Indochinei Franceze din 1887 până în 1902 și din nou din 1945 până la dispariţia coloniei franceze în 1954. După împărțirea Indochinei Franceze, a devenit capitala Vietnamului de Sud, până la căderea Saigonului în 1975.

Guvernul comunist a redenumit Saigon în onoarea lui Hồ Chí Minh, la scurt timp după ce oraşul a fost cucerit de forţele comuniste. Începând cu anii 1990, orașul a suferit o modernizare și o expansiune rapidă, contribuind la redresarea economică de după război a Vietnamului.

Citește și Vitezomanii au noi dușmani: dronele Poliției

Saigon este un oraş mare, un oraş haotic unde mirosuri, culori şi mai ales zgomotele sutelor de mii de motociclete se amestecă inevitabil.

Primele lucruri pe care le vei avea de înfruntat, în momentul în care ieşi din aeroport, sunt căldura şi umiditatea tropicală. Este un amestec obositor pentru orice turist, mai ales până când corpul se adaptează noilor condiţii climatice.

În ciuda haosului greu de descris şi de înţeles pentru orice european, Saigon este un oraş relativ uşor de navigat. Ai la dispoziţie mai multe mijloace – poţi folosi Grab – o aplicaţie de carsharing si de scooter sharing. Sau poţi folosi transportul public, care este foarte bine pus la punct.

La ambele vei avea parte de preţuri de Vietnam – de la 70-80 de bani pentru transportul public, la câţiva lei pentru aplicaţia de ridesharing.

Saigon poate fi compleşitor în primele zile. Aglomeraţia, clima, zgomotul, mâncarea, toate cumulate pot livra un şoc cultural intens. Este un oraş care oferă de toate pentru toţi. De la mâncare foarte bună şi ieftină, la skybaruri şi zgârie-nori, la clădiri istorice ce amintesc de perioada colonială.

Într-o frază, Saigon este cunoscut pentru arhitectura colonială franceză bine conservată, viața de stradă colorată şi vibrantă – Bui Vien fiind una dintre cele mai cunoscute locaţii, muzee şi diverse clădiri istorice, străzi pietonale, galerii care atrag peste 8 milioane de vizitatori internaționali în fiecare an.

Mai multe aflați din Deutsche Welle Romania.

Foto – Cristian Gherasim/DW

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...