Paradox în administrația locală. O persoană numită primește 3 ani de mandat, iar una care a câștigat un concurs, doar un an și trei luni

Data:

Paradox în administrația locală. O persoană numită primește 3 ani de mandat, iar una care a câștigat un concurs, doar un an și trei luni. După anunțarea rezultatului de către comisia de selecție, candidatul admis fiind Adrian Fica, administrația și Consiliul Local Stâlpeni au fost puse instantaneu pe jar. Cel ieșit pe ultimul loc, fostul administrator provizoriu Ion Cristinel Radu, a contestat imediat, dar nu rezultatul, ci pe Adrian Fica ca persoană. Adică exact pe cel pe care primarul și acoliții din jurul său l-au împins la începutul acestui an spre a-și da demisia și pe care este evident că nu îl mai doreau administrator la firma de apă.

Comisia stabilită prin hotărârea autorității tutelare a SC APA SERV TOP STÂLPENI SRL pentru care s-a făcut procedura de selecție a administratorului, a răspuns contestației, prin faptul că cele scrise de Ion Cristinel Radu nu sunt de competența sa pentru soluționare. În aceeași zi, nemulțumit de răspunsul comisiei, primarul l-a invitat pe cel căruia i se termina mandatul de interimar, să mai conteste încă o dată, în fața consiliului local și în fața camerei prin care era transmisă în direct ședința de consiliu. Acțiune ilegală, evident, dar ce mai este legal la Stâlpeni?

Concluzia primarului a fost aceea că, nefiind o comisie de contestație, deși legea nu prevede așa ceva, să se anuleze tot, inclusiv declararea ca admis a lui Fica Adrian și refacerea procedurii. Deși cea desfășurată până atunci nu avea vicii majore, cu excepția poate a neincluderii în comisie a unor experți desemnați de Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

Anularea năștea două probleme din două motive. În primul rând deoarece mandatul fostului administrator a încetat la 31 august 2023 și firma de apă și canal din Stâlpeni a rămas de cinci zile fără administrator. Iar în al doilea, nu se putea prelungi mandatul de interimar al acestuia, deoarece deja era în funcție de peste 6 luni, iar legea spune că maximum este de 5 luni și numai în cazuri excepționale, cu notificarea AMEPIP, este de 7 luni.

Continuarea în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Un poliţist băut şi pozitiv la două substanţe interzise a accidentat o femeie în Caracal. Consumase canabis și amfetamină

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria comunei Stâlpeni)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...