Parcare fără autorizație pe un teren al Primăriei Iași, la un metru de geamul unei familii oprimate | Reporter de Iași

Data:

Parcare fără autorizație, pe un teren al Primăriei Iași. Adrian Claudiu Tincu este fiul unui fost polițist de la Arestul IPJ Iași și proprietarul unui apartament dintr-un bloc de pe Macazului nr 5, din spatele Parcului Copou. E un bloc vechi care avea în jur un petec de grădină și un gard din lemn.

Omul decide că vrea să-și parcheze mașinile sub geamul apartamentului de la etajul 1 al blocului și se face stăpân pe o bucată din curtea comună a blocului.

Se apucă de treabă și, în octombrie-noiembrie 2022, schimbă gardul, face două stații de încărcare pentru mașini electrice, realizează o platformă betonată pentru parcare.

Conform legii, trebuia să aibă contract pe teren și autorizație. La ora la care făcea platforma, nu avea nici una, nici alta. Tot conform legii, nu ar fi obținut acte legale niciodată: blocul este pe lista monumentelor istorice, într-o zonă importantă a Iașului. Primăria nu ar fi avut cum să îi dea autorizație vreodată.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Parcare fără autorizație pe un teren al Primăriei Iași

În noiembrie 2022, proprietara apartamentului de la demisol, Ivona Lupașcu, a sesizat Primăria despre lucrările fără autorizație, pe un spațiu comun, realizate de către Adrian Claudiu Tincu.

În plângerea trimisă la Primărie prin avocat, spune că mașinile parcate îi blochează acum geamul de la apartamentul situat la demisol. Scrie și despre stațiile de încărcare de pe fațada blocului.

Poliția Locală verifică în noiembrie 2022 și este întocmit un proces verbal care confirmă: Tincu a făcut toate lucrările fără autorizație, la un monument istoric. Dosarul este trimis la Serviciul Investigații Criminale de la IPJ, care este obligat să se sesizeze.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...