Pasarela Regală din Mamaia zace îngropată în nisip. De ce nu reușesc autoritățile să o salveze

Data:

Pasarela Regală din Mamaia, unul din monumentele istorice reprezentative pentru turismul de pe litoral, este încă un subiect al dezbaterilor dintre instituțiile statului. La mai bine de un an după îngroparea aproape în totalitate a construcției sub tone de nisip, nu s-a găsit o soluție definitivă pentru salvarea acesteia.

Pasarela inaugurată de Carol al II-lea în 1935, parte a Ansamblului Cazinoului, a reprezentat, împreună cu Cazinoul din Mamaia, Castelul Reginei Maria și Hotel Rex, punctul principal de atracție al stațiunii Mamaia în perioada interbelică, pe construcția ce se avânta în mare fiind regăsit singurul restaurant maritim din Europa de la acea vreme.

În prezent, la aproape 90 de ani după inaugurarea clădirii, aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare, iar circumstanțele nefericite în care se regăsește și ambiguitatea instituțională ce înconjoară subiectul gestionării sale creează o imagine îngrijorătoare a sorții unuia din monumentele emblematice ale stațiunii Mamaia.

În cadrul proiectului de stopare a eroziunii costiere, care a lărgit semnificativ plajele din stațiune în perioada 2020-2021, monumentul istoric de categoria B a sfârșit acoperit aproape în totalitate în nisip, în prezent mai fiind vizibil doar acoperișul.

Citește articolul integral pe Info-sud-est.ro

Citește și: Când a apărut manipularea că „înainte de 1989” era mai bine. Și de ce

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Gabriel Mateescu / Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related