Pe lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu, între Curtea de Argeș și Tigveni, lucrările avansează. De la Tigveni spre Vâlcea, nimic

Data:

Pe lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu, între Curtea de Argeș și Tigveni, lucrările avansează. De la Tigveni spre Vâlcea, nimic. Există un risc major ca legătura spre Vâlcea-Sibiu, DN 73C, să nu fie în măsură să preia traficul greu ce va trebui descărcat de pe autostradă, după ce aceasta va ajunge la Curtea de Argeș și la Tigveni.

Constructorul lotului 4 (Curtea de Argeș-Tigveni) al autostrăzii Pitești-Sibiu, asocierea dintre firmele Porr Construct Gmbh Austria și Porr Construct SRL București, ajutată de subantreprenorul Bercris C&B Extreme Ag SRL Satu-Mare, avansează cu lucrările în ritm susținut. Reprezentanți ai asociației Pro Infrastructură, care monitorizează evoluția lucrărilor, s-au declarat încântați de ce-au găsit între Curtea de Argeș și Tigveni, zilele trecute.

Citește și Sală de sport, folosită ca depozit – peste 100 de copii fac sportul în clasă

”Ne bucurăm să vedem o bună mobilizare și elevații avansate… Și antreprenorul general Porr are un ritm bun atât la structurile și terasamentele unde este prezent direct, dar mai ales la tunelul de sub Dealul Momaia, unde săpătura avansează fără probleme majore până acum… fiind excavați aproximativ 450 metri pe firul 1 (spre Curtea de Argeș), respectiv 310 metri pe celălalt, din totalul de 1.350 metri ai fiecăruia dintre cele două fire”, au notat cei de la Pro Infrastructură.

Autostrada, la Tigveni, în 2026. Și de acolo…?

Care au conchis, la finalul vizitei pe șantierul lotului 4: ”La cum se prezintă acum mobilizarea antreprenorului general și a subcontractorilor săi, avem speranțe că putem circula pe autostradă între Curtea de Argeș și Tigveni în decembrie 2026”. Termenul contractual este chiar decembrie 2026. Mai multe citiți în publicația Argeșul Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...