Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Data:

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții . Acțiune de intimidare judiciară de 3,4 milioane de euro împotriva redacției Context. 3,4 milioane de euro este suma pe care un om de afaceri din Sibiu o cere în instanță drept daune, după ce o investigație Context.ro a arătat că statul român a investit 2 milioane de euro, bani europeni, într-un teren de golf care nu a fost realizat niciodată.

În urma publicării investigației, DNA a deschis un dosar penal pentru a investiga cazul. De asemenea, statul român a câștigat recent un proces în care a cerut recuperarea banilor plătiți pentru construcția terenului de golf.

Citește și Și al doilea judecător care a despăgubit-o pe șefa instanței supreme a promovat la Înalta Curte

Jurgen Faff susține că una dintre companiile sale a pierdut un contract comercial estimat la peste 3,3 milioane de euro în urma investigației noastre. Alți 100.000 de euro sunt ceruți pentru “stresul cauzat de investigațiile jurnalistice”.

Biro Attila, cofondator și redactor-șef Context.ro: „Acesta este un caz SLAPP clasic (proces de intimidare), menit să împiedice jurnaliștii să urmărească fondurile publice și să îi facă pe cei responsabili să răspundă pentru pierderea banilor munciți cu greu de cetățenii UE. Vom continua să lucrăm în beneficiul oamenilor și să ne asigurăm că taxele și impozitele sunt cheltuite corespunzător și nu fraudate.” Despre procesul intentat împotriva Context.ro puteți citi și pe Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), o rețea internațională de jurnaliști de investigație din care face parte și Context.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...