Parchetul European face percheziții la Inspectoratul General al Aviației. Anchetate achiziții din fonduri PNRR

Data:

Parchetului European face percheziții, marți, la Inspectoratul General al Aviației din Ministerul de Interne, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, sunt anchetate achiziții din fonduri UE.  Cercetările sunt in rem, adică sunt anchetate fapte, nu persoane.

Inspectoratul General de Aviaţie (I.G.Av.) este unitatea centrală de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind o structură militară independentă, cu personalitate juridică şi competenţă teritorială generală, care asigură suportul aerian pentru executarea tuturor atribuţiilor specifice ce revin structurilor ministerului.

Inspectoratul General de Aviație este condus de general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, inspector general. IGAv se află în coordonarea șefului DSU, Raed Arafat.

Citește și: Refuzul steriletului. De ce nu mai vor ginecologii să-l monteze femeilor fără copii

 Parchetul European a confirmat perchezițiile

Procurorii DNA au anunțat în luna iunie că au început urmărirea penală a mai multor șefi din Inspectoratul General de Aviație (AGAV) al Ministerului de Interne, potrivit unui comunicat al instituției.

Aceștia sunt acuzați că au plătit reparații neexecutate, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Printre cei urmăriți penal se numără și generalul Cătălin Paul Dache.

Articolul integral, în G4Media!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Inspectoratul General al Aviației

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

1 COMENTARIU

  1. „…generalul dache…”___–___in primul rand ar trebui stiut cum acest individ a ajuns general, probabil platindu-si gradul, deobicei acesti indivizi au comis un lung sir de infractiuni , macar banesti, de unde si-au permis si au corupt diversi alti-mai-mari-grade, posibil si probabil, pana la seful statului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related