Percheziţii în Brașov într-un dosar de camătă şi şantaj. 18 persoane, conduse la audieri

Data:

Percheziţii în Brașov într-un dosar de camătă şi şantaj. Un număr de 18 persoane au fost audiate, la sediul IPJ Braşov, într-un dosar de camătă şi şantaj, în care, joi, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, informează Agerpres.

Conform Inspectoratului Județean de Poliție Braşov, pe parcursul anului trecut, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă ar fi acordat împrumuturi cu o dobândă de până la 100%, existând şi situaţii în care persoanele care se împrumutau erau deposedate de locuinţe ori diferite bunuri în contul datoriilor.

Totodată, potrivit anchetatorilor, cămătarii ar fi şantajat mai multe persoane, prin constrângere şi ameninţări, să le remită sume de bani necuvenite.

Citește și: Firma fostului șef al ISU Prahova care trebuia să evite tragedia de la Ferma Dacilor, 27 contracte cu statul

„Astfel, la data de 4 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Braşov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară şi 3 mandate de aducere pe raza judeţului Braşov. Cu ocazia desfăşurării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate bunuri, valori şi înscrisuri în vederea completării materialului probator, sume de bani în valoare de aproximativ 42.000 lei, un utilaj agricol tip tractor, precum şi aproximativ 30 kg articole pirotehnice deţinute ilegal. Au fost conduse la sediul IPJ Braşov 18 persoane, în vederea audierii”, se arată într-un comunicat remis, joi, de IPJ Braşov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, se menţionează în comunicatul citat.

Citește și: Magnatul Puiu Popovici a anulat în instanță două hotărâri de guvern vechi de un sfert de secol, care-i dădeau bătăi de cap în dosarul „Băneasa”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică. FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Păcat de banii cheltuiti .Procuratori se fac ca lucrează, daca , chiar fac ceva -justitia ii prescrie sau iartă. Paguba o platesc contribuabili cinstiti .Poate si la CEDO din cauza viciilor de procedură făcute la înțelegere cu interlopii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...