Percheziții într-un dosar privind ilegalități în comerțul cu material lemnos | VIDEO

Data:

spot_img

Percheziții într-un dosar privind ilegalități în comerțul cu material lemnos. Procurorii și polițiștii pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu și Teleorman.

YouTube video

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada ianuarie 2024 – prezent, administratorul unei societăți comerciale, cu obiect de activitate comerțul materialelor lemnoase, ar fi transferat, în mod fictiv, părți sociale și calitatea de administrator unei alte persoane, urmărind diminuarea patrimoniului societății cedate, în favoarea unei alte societăți, nou înființate și administrată de acesta.

Citește și: Avocata acuzată că a împins un motociclist într-un refugiu de tramvai, arestată pentru tentativă de omor și fugă de la locul accidentului | Ziarul de Iași – PRESShub

„Acoperirea” comerțului ilegal cu material lemnos

În fapt, persoana în cauză a urmărit „acoperirea” comerțului ilegal cu material lemnos, transferând scriptic și fără drept, prin intermediul aplicației SUMAL 2.0, peste 1.600 de metri cubi de materiale lemnoase, în valoare de aproximativ 680.000 de lei, către societatea nou înființată, folosind în interes personal sumele de bani aparținând acesteia.

Astfel, în cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditul de care se bucură societatea, transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială și fals informatic.

Percheziții efectuate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

În vederea administrării întregului probatoriu, astăzi, 6 iunie, polițiștii, sub coordonarea unității de parchet competente desfășoară o serie de activități procedurale, având ca scop identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate, a mijloacelor de probă și a bunurilor obținute ca urmare a săvârșirii infracțiunilor, urmând ca persoanele identificate să fie conduse la unitatea de parchet, pentru audieri.

Citește și: Un candidat PSD din Giurgiu spune că va folosi sute de camere video şi drone ca să prevină mita electorală

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. În cadrul activității, sunt angrenați specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Naționale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...