Un candidat PSD din Giurgiu că va folosi sute de camere video şi drone ca să prevină mita electorală

Data:

Un candidat PSD din Giurgiu spune că va folosi camere video şi drone, ca să prevină mita electorală. Este strategia preşedintelui organizaţiei municipale, Nicolae Barbu, candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă.

Barbu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a cumpărat două sute de camere video şi dispune şi de cinci drone pe care le va folosi pentru a preveni fapte de mită electorală din partea competitorilor politici.

„Nu vă ascund că am cumpărat două sute de camere speed şi am şi distribuit vreo sută până acum. Patru-cinci drone sunt deja vorbite cu persoane care le au, le ridic la o sută de metri în limita legală şi le-am împrăştiat în zonele în care am nevoie şi o să le cobor la 50 de metri să le audă, ca să ştie!

Nu vreau să fac poliţie, nu vreau să fac investigaţii, vreau seriozitate, corectitudine şi votul cetăţeanului să stabilească regula, nu votul celui care dă banul şi ia banul! Nu asta e democraţia, nu pentru asta mergem în campanie!”, a declarat Nicolae Barbu, citat de Agerpres.

Citește și: Am fost în aceeași încăpere cu 15 membri AUR. Și m-am îngrozit

Un candidat PSD din Giurgiu și strategia anti fraudă

Un candidat PSD din Giurgiu a vorbit despre „şoferi ai unor parlamentari” care ar fi fost văzuţi ieşind din case de schimb valutar cu „sacoşe de bani”.

„Nu iertăm nimic! (…) Şoferii unor parlamentari şi ai unor persoane cu firme puternice au intrat în case de schimb valutar cu mâinile în buzunare şi au ieşit cu sacoşe de bani şi, ghinion, i-a cunoscut cineva! (…) Sunt determinat să merg până la capăt cu orice problemă!

Nu am mamă, nu am tată când e vorba de furt şi cu tot ce înseamnă mizerii!( …) Apar ziare neînregistrate şi cumpărate de membrii PNL care distribuie. Am făcut plângere împotriva editurii respective ca ei să spună poliţiei cui au vândut ziarele şi dacă au respectat legislaţia în vigoare, atâta! (…)

Dronele le ridic tot timpul, pot să ridic la 20 de metri! Nu se dau bani în jurul secţiilor de votare, se dau la restaurante, baruri”, a susţinut candidatul PSD pentru primăria Giurgiu.

De asemenea, el a recunoscut că au plecat şi şase candidaţi de pe lista PSD de consilieri municipali, însă a adăugat că „aşa s-a făcut ordine, nu erau pesedişti adevăraţi”.

Citește și: George Simion a xeroxat mii de semnături false, îl acuză procurorii

Ce spune ce va face

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu şi candidatul partidului la funcţia de preşedinte al CJ Giurgiu, deputatul Marian Mina, a declarat că PSD este un partid unit şi nu va mai pleca nimeni de pe listele de candidaţi la alte partide.

„Nu mai suntem în 2020, aveţi un PSD unit, nu mai este un PSD dezbinat, aveţi un PSD puternic şi nu mai acceptăm în 2024 ce s-a întâmplat în 2020, nu mai suntem victime şi îi transmit prietenului meu Toma Petcu (senatorul PNL, candidatul liberalilor la funcţia de preşedinte al CJ Giurgiu n.r.) să nu mai îmi sune candidaţii de la primărie că nu se retrage nimeni de pe listă şi nu va mai veni nimeni la poză cu el! Cei care au plecat de la municipiu au trecut pentru interese, funcţii, bani!”, a afirmat deputatul Marian Mina.

În finalul conferinţei de presă, Nicolae Barbu a prezentat rezultatele unui sondaj comandat de organizaţia judeţeană a PSD Giurgiu, potrivit căruia candidaţii PSD la primăria municipiului şi preşedinţia Consiliului Judeţean ar câştiga alegerile cu procente de peste 40% din voturi.

Citește și: Adina Florea va fi cercetată. Instanța supremă a anulat clasarea plângerii procurorului Negulescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Radu Hosu: Acest partid este pe moarte acum

5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Întrebări identice,...

Candidatul PSD a câştigat Primăria Cheţani la o diferenţă de şapte voturi

Candidatul PSD la Primăria Cheţani (județul Mureș), Emil-Florin Mocan...

USR își alege următorul președinte. 4 candidaţi au rămas în cursă

USR își alege următorul președinte. UPDATE: Înainte de începerea...