„PeriFEERIA. Despre Timișoara nevăzută” – eveniment dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere, în organizarea Departamentului de Geografie al UVT

Data:

Departamentul de Geografie al Universității de Vest din Timișoara, împreuna cu Asociația Cetățean de Traian, anunță organizarea unui nou eveniment dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere: „PeriFEERIA. Despre Timișoara nevăzută”. Este a doua colaborare de acest fel, după turul ghidat al cartierului Fabric, din 2022, care a avut un impact real asupra studenților voluntari și comunității căreia i s-a adresat.

În 17 iunie 2023, de la ora 14, vă invităm la un tur ghidat pe biciclete în tandem. Turul se numește „Natura în Cartierul PeriFEERIC”, pornește de la Centrul Cultural Faber și este gândit ca o pedalare împreuna cu persoane nevăzătoare pe malul Begăi, străbătând majoritatea parcurilor mari ale Timișoarei. Turul va fi completat de un ghidaj accesibilizat, pentru care a fost creată în premieră o broșură tactilă cu hărți ale traseului și parcurilor străbătute.

Citește și: VIDEO Cum explică Grindeanu întârzierile la A8 și renunțarea la 2 legături importante pentru Iași

În continuarea turului, participanții sunt invitați la o plimbare pe Bega cu vaporul Pelican, unde se va continua ghidajul accesibilizat. Participarea la tur este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Acest eveniment este posibil datorită implicării mai multor colaboratori, majoritatea participând pro-bono la întreaga activitate.

Continuare în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...