Peste 100 de posturi noi la Primăria Galați

Data:

Peste 100 de posturi noi la Primăria Galați. De la 504 funcții din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Galați și al Serviciului Evidența Persoanelor, câte are în prezent, organigrama administrației publice locale ajunge la un număr total de 605 posturi. Cel puțin așa prevăd documentele proiectului de hotărâre pe care Consiliul Local le-a aprobat vineri, de îndată, cu 15 voturi „pentru”, două „împotrivă” și două abțineri.

Nu mai puțin de 101 posturi vor mări organigrama Primăriei Galați, conform documentelor prezentate consilierilor locali convocați de îndată, vineri, 20 octombrie 2023, în ședință extraordinară. Unul dintre cele mai importate proiecte votate prevede organigrama și statul de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului municipiului Galați și pentru Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați (SPCLEP).

Ultima organigramă pe care aleșii au votat-o în iulie 2022 cuprinde un număr total de 504 posturi, dintre care 469 funcții publice și 35 contractuale. Noua organigramă votată prevede un total de 605 funcții, dintre care 569 funcții publice și 36 contractuale. Vechea organigramă număra 56 de funcții publice de conducere și 413 de execuție. Noua structură are „doar” 54 de funcții publice de conducere, dar „compensează” cu alte 515 de execuție.

Primăria susține că „amplul proces de dezvoltare al municipiului Galați în toate domeniile – infrastructură, energie verde, mobilitate urbană, reabilitare și eficientizare energetică clădiri rezidențiale/instituții, dotări pentru instituțiile de învățământ, digitalizare, asistență socială, instruire personal – implică resurse umane sporite în toate departamentele”. De asemenea, înseamnă și „un volum și o complexitate ridicată” a atribuțiilor personalului de specialitate al primarului. Și nu doar în prezent, cât și pentru următorul mecanism financiar european.

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: Puterea știrilor false. Cât de repede s-a răspândit minciuna Hamas despre bombardarea spitalului din Gaza

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...

Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea | Crișana

Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea Culturii, un...

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași | Reporter de Iași

Întârzieri la toate proiectele Primăriei Iași. Deși lucrările pentru...