Bistrița verde – un concept, o strategie sau un mit?

Data:

Bistrița verde – un concept, o strategie sau un mit? Primăria Municipiului Bistrița are în plan să taie 189 de arbori de pe domeniul public, conform unui răspuns oficial pe care l-am primit la solicitarea saptamana.online. Copacii sunt deja marcați și însemnați pentru tăiere, deși se află în perioadă de vegetație, sunt toți verzi, nu este unul uscat.

Pentru a mai salva din acești copaci am abordat subiectul și cu primarul Ioan Turc, în cadrul emisiunii Contexte sub lupă! de la ASTV de vinerea trecută. Ioan Turc a declarat că primăria „anul trecut a plantat 515 copaci noi, anul acesta a plantat circa o sută și până la finalul anului vom planta încă 200-220, suntem într-o procedură de achiziție și vom merge pe această linie pentru că orașul are nevoie de oxigen. Un copac este un plămân verde care ne susține viața până la urmă. Vă asigur ca nu voi accepta niciodată să fim pe deficit în verde, numarul de spații verzi va fi într-o contiună creștere.”

I-am cerut domnului primar să reevalueze situația copacilor de pe AXA Gării – Năsăudului prevăzuți a fi eliminați și să identifice soluții pentru relocare pe alte amplasamente a acestor arbori, care de fapt nu au probleme, singura lor vină este faptul că sunt prevăzuți niște bani în proiect pentru a se cumpăra copaci noi, iar acum trebuie găsit locul unde să fie plantați aceia. La momentul scrierii proiectului cu recongigurarea AXEI Gării -Năsăudului sunt ferm convins că nu s-a făcut nicio evaluare în teren și au fost puși acolo 200 de arbori noi. Problema este că nici cei vechi nu sunt de tăiat.

Continuarea în Saptamana.online

Citește și: Puterea știrilor false. Cât de repede s-a răspândit minciuna Hamas despre bombardarea spitalului din Gaza

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Saptamana.online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este...

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei au fost respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF...