Peste 3.200 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România de la începerea războiului

Data:

3.288 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România de la începerea conflictului din Ucraina, a anunțat luni Ministerul Afacerilor Interne.

Refugiații ucrainieni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală. Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

Potrivit MAI, în prezent gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 66,1%.

În ultimele 24 de ore, 93.270 de persoane, dintre care 33.969 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 105.728 de persoane, dintre care 26.632 de cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.

Totodată, 19.833 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 25.375 pe sensul de ieșire.

Citește și: Un preot care a predicat împotriva războiului din Ucraina, arestat în Rusia

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.