Peste 40 de filme despre munte şi conservarea patrimoniului montan, la Alpin Film Festival Braşov

Data:

Peste 40 de filme din întreaga lume, ce invită cinefilii să reflecteze asupra unor subiecte ce ţin de protecţia mediului şi conservarea valorilor şi patrimoniului montan, unele dintre ele premiate la marile festivaluri internaţionale, vor putea fi urmărite la Braşov, în cadrul Alpin Film Festival, eveniment aflat la a şaptea ediţie, ce se va desfăşura de marţi şi până duminică, în trei locaţii, anul acesta proiecţii fiind programate şi la Predeal şi Râşnov.

Potrivit Agerpres, evenimentul va fi deschis, la ora 19,00, la Cinema One Braşov (Coresi Shoppping Center), cu o întâlnire a publicului cu Horia Colibăşanu şi Marius Gane, care vor împărtăşi din experienţa pe care au trăit-o în cea mai spectaculoasă performanţă din alpinism a anului 2022 – Expediţia Kangenjunga 2022, şi va continua cu proiecţia filmului italian K 2 Italia, realizat în 1955, considerat cel mai bun din istoria filmelor de munte, adus la Braşov printr-un parteneriat între Clubul Alpin Italian şi Clubul Alpin Român.

Ca şi în ediţiile anterioare, de la Alpin Film Festival 2022 nu vor lipsi expoziţiile de fotografie – ce vor putea fi văzute atât outdoor, pe zona pietonală din centrul istoric şi Piaţa Sfatului („Conexiuni” – Asociaţia Forum şi respectiv o expoziţie dedicată celor 150 de ani de la apariţia primelor idei în legătură cu o formă organizată de drumeţie pe teritoriul României – Asociaţia Carpatină Transilvană şi Muzeul Judeţean de Istorie), precum şi indoor, la Centrul Cultural Reduta („Munţii Făgăraş” – Fundaţia Conservation Carpathia) – şi prezentările de carte.

Citește și: Cinema plutitor pe lacul din Dumbrava Sibiului. Experiență spectaculoasă care anunță a 29-a ediție Astra Film Festival

De asemenea, la capitolul conferinţe, cap de afiş este cea care va avea loc în 10 septembrie, de la ora 18,00, la Centru Cultural Reduta, cu tema „Un munte de curăţenie – Managementul deşeurilor din zona montană”, la care vor fi prezenţi invitaţi din Franţa, care vor prezenta exemplele din zona Mont Blanc-ului.

În Competiţia Românească sunt înscrise 15 filme care au ca temă zona montană din ţara noastră, iar în cea Internaţională – 20 de lungmetraje şi scurtmetraje sosite din întreaga lume, ce vor putea fi văzute în premieră românească la Braşov. Ambele competiţii au loc sâmbătă, 11 septembrie, la Cinema Astra, respectiv Centrul Cultural Reduta.

Organizatorii au pregătit şi anul acesta pentru pasionaţii de căţărări un panou de 9 metri, amplasat în Parcul Central din Braşov, unde, pe 10 şi 11 septembrie, vor fi organizate ateliere de căţărare deschise tuturor celor interesaţi, atent supravegheate de partenerii de la Climb Again şi Clubul Alpin Român – Braşov.

Accesul la toate evenimentele din programul festivalului este gratuit în limita locurilor disponibile.

Găsiți programul complet al festivalului pe site-ul oficial al evenimentului.

Citește și: Cum se infiltrează agenții lui Putin în Germania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Alpin Film Festival / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festivalul Euroregional de Teatru | Puterea a Cincea

Festivalul Euroregional de Teatru, ediția a cincisprezecea, este organizat...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...