Peste 7 tone de deșeuri strânse din Parcului Natural Văcărești

Data:

Peste 7 tone de deșeuri strânse din Parcului Natural Văcărești, într-o acțiune de curățare a deltei artificiale din București, organizată sâmbătă. Au participat zeci de voluntari, care au strâns resturile mai vechi rămase în zonă.

„Aproximativ 7,6 tone de deșeuri au fost strânse astăzi cu ajutorul voluntarilor la acțiunea de ecologizare a Parcului Natural Văcărești”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Primarul General al Municipiului București le-a mulțumit tuturor bucureștenilor care au participat în mod voluntar la această acțiune de ecologizare a parcului.

Citește și: Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

Deșeuri strânse din Parcului Natural Văcărești

Nicușor Dan a explicat că activitatea de sâmbătă nu a fost făcută pentru a strânge ce este lăsat de vizitatorii parcului, ci pentru deșeurile mai vechi, înainte ca zona să fie protejată.

„Nu este vorba despre gunoaie aruncate de vizitatorii parcului, pentru că avem personal dedicat curățeniei în zonă, ci este vorba despre deșeuri vechi, unele acoperite de vegetație, aruncate aici înainte ca Delta Văcărești să devină arie protejată”.

Citește și: Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul | ANALIZĂ

Nicușor Dan a mai scris că delta din Parcul Natural Văcărești a fost preluată de administrația Primăriei Municipiului în urmă cu 3 ani, când a fost înființată și o instituție care se ocupă de protejarea florei și faunei de aici, numită Administrația Parcul Natural Văcărești.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...