Poliția Constanța are 12 aparate drug-test. Vlad Pascu putea fi testat

Data:

Poliția Constanța are 12 aparate drug-test. Vlad Pascu putea fi testat, a anunțat Ministerul de Interne, după verificările făcute în urma accidentului mortal de la 2 Mai.

„În urma activităţilor de verificare derulate până în prezent, ofiţerii Corpului de control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti – un ofiţer şi doi agenţi – implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de șoferul care în dimineaţa zilei de 19 august a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei”, a menționat Eduard Ionescu, de la Direcţia Informare şi Relaţii Publice.

Poliția Constanța are 12 aparate drug-test

Ministerul de Interne menționează că IPJ Constanţa are în folosinţă 12 aparate pentru verificarea prezenţei în organism a unor substanţe cu efecte psihoactive, respectiv drugtest.

„De asemenea, s-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să îl testeze pe șofer sau să îl conducă la o unitate medicală în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice.

Cu privire la aceste aspecte constatate urmează să fie sesizat Parchetul Tribunalului Constanţa.

Citește și: Demiteri la Poliția Constanța. Nu șeful, ci adjunctul său și șeful unui serviciu

Evaluarea managerială a dus la decizia de eliberare din funcție a următorilor: adjunctul șefului IPJ Constanța cu responsabilități în domeniul siguranței rutiere și ordine publică, șeful Poliției Rutiere Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului de Poliție Vama Veche”, a menționat Eduard Ionescu.

Raportul final va fi înaintat, după terminarea verificărilor de la Constanţa, ministrului Afacerilor Interne.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

Leonard Zăicescu a obținut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului...

10 burse pentru jurnaliștii locali, pentru combaterea dezinformării

10 burse pentru jurnaliștii locali sunt oferite de GlobalFocus...

De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

De ce este important Parlamentul European - dezbatere la...