Demiteri la Poliția Constanța. Nu șeful, ci adjunctul său și șeful unui serviciu

Data:

Demiteri la Poliția Constanța. Nu șeful, ci adjunctul său și șeful unui serviciu. Este vorba despre adjunctul șefului IPJ Constanța, Marin Dincă, șeful serviciului rutier Constanța, Constantin Stoian, șeful poliției din Mangalia, Dragos Gabriel Cristea, și șeful biroului de poliție din Vama Veche, Radu Vachente.

De asemenea, un ofițer și doi agenți, care nu l-au testat pe tânăr cu testul antidrog înainte de accident, sunt acuzați de abuz în serviciu.

În cazul acestora, va fi sesizat Parchetul, a anunțat Ministerul de Interne.

Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control în cazul tragediei de la 2 Mai, unde sâmbătă un băiat de 19 ani, care consumase trei tipuri de droguri, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, doi dintre ei murind pe loc.

Citește și: Cu cine se afla în mașină Vlad Pascu în momentul în care a fost oprit de polițiști

Demiteri la Poliția Constanța: aveau 12 drug-test și șoferul putea fi dus la testare

„Se fac verificări la IPJ Constanța din 21 august. Pe baza datelor preliminare, ofțerii Corpului de control au constat posibile fapte de natrură penală săvârșite de polițiști – doi subofițeri și un ofițer

În contextul în care IPJ Constanța are 12 aparate drug-test, s-a constatat că polițiștii puteau testa șoferul sau îl puteau duce la spital pentru recoltare de probe biologice. Va fi sesizat Parchetul Tribunalului Constanța în cazul celor trei ofițeri

De asemenea, vor fi eliberați din funcție adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Biroului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului de Poliție Vama Veche.

Vlad Pascu a fost oprit de Poliție chiar în noaptea tragediei și, deși în mașina lui au fost găsite droguri, a fost lăsat să plece, fără a fi testat pentru consum de droguri”, a declarat chestor de poliţie Eduard Ionescu, de la Direcţia Informare şi Relaţii Publice.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
spot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related