Polițiștii de penitenciare ies în stradă, în fața Parlamentului României

Data:

Polițiștii de penitenciare reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) protestează în fața Parlamentului (Parcul Izvor), marți, 27.06.2023, de la ora 11:00, împotriva măsurilor luate de parlamentari referitoare la pensiile militare. Sindicatele din penitenciare acuză clasa politică că „a renunțat la suveranitatea României pentru 1,4 mld. de euro, fără a conștientiza că prețul trădării guvernanților de azi va fi plătit înzecit de către românii de mâine”.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis un comunicat cu privire la protestul de marți:

„Guvernanții iau mâncarea de la gura românilor ca să cumpere, fără sens, tehnică militară, în timp ce descompune la propriu armata țării și distruge din temelie moralul militarilor și încrederea lor în statul român. 

Armata, poliția și penitenciarele au devenit câmpul de luptă al bătăii de joc a politicienilor incompetenți, slugarnici și care promovează interesele de partid în detrimentul cetățenilor. Tăierea pensiilor militare nu însemnă majorarea pensiilor foarte mici ale românilor. Tehnic și legal, Guvernul nu poate crește pensiile de mizerie ale majorității românilor prin tăierea pensiilor militare.

Citește și: Procesul torționarilor lui Gheorghe Ursu, aproape de final. Mărturii din dosarul torționarilor!

Măsurile ilogice, ineficiente și fără cunoașterea reală a situației dezastruoase a armatei, poliției, penitenciarelor, serviciilor, pompierilor, jandarmilor slăbesc securitatea, apărarea și ordinea publică.

Deși, la granița României miroase tot mai pregnant a praf de pușcă, iar infracționalitatea este în creștere, importanța, riscurile și gradul de pericol al acestor profesii vocaționale sunt duse în derizoriu și banalitate de către PSD și PNL, care fac neatractive instituțiile de forță ale statului.

Corupția, crimele, violurile, tâlhăriile, furturile vor exploda când în poliție, penitenciare, servicii și justiție se vor angaja numai incompetenți și mediocri.

După ce i-au omorât pe români prin înfometare și înfrigurare în propriile case, politicienii vremii vând pe nimic angajații din sectorul de apărare, ordine publica și securitate națională și ignoră pericolul deprofesionalizării totale a armatei, poliției, penitenciarelor, serviciilor, pompierilor, jandarmilor, deoarece nu mai pot asigura predictibilitatea și stabilitatea carierei propriilor angajați.

Clasa politică din România nu este capabilă să recunoască împrejurările geopolitice și geostrategice schimbătoare de la granița țării.

Prin modificarea fără discernământ a condițiilor de pensionare ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, PSD și PNL demonstrează ca nu au capacitatea de a acționa strategic și echilibrat în menținerea siguranței propriilor cetățeni, generând îngrijorare și ezitare în rândul angajaților instituțiilor de forța ale României, făcând aceste instituții incapabile să lupte împotriva infracționalității, terorismului și insecurității statului”.  

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...