31 de mandate europene de arestare puse în aplicare de poliţiştii români, într-o săptămână

Data:

31 de mandate europene de arestare au fost puse în aplicare de poliţiştii români într-o săptămână.

Aceștia au depistat 46 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 253 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

Citește și: Primăria Oradea a depus spre finanţare construirea a două pasaje subterane în valoare de 57 milioane euro

31 de mandate europene de arestare

„Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 757 de persoane, 44 de autovehicule și 46 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 574 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, arată Poliția Română, într-un comunicat.

Mandate europene de arestare puse în aplicare de polițiștii români

Poliţiştii români au pus în aplicare 31 de mandate europene de arestare și au depistat 46 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 28 de documente, fiind găsite și 39 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Citește și: Creştinii ortodocși celebrează astăzi Floriile. Semnificația sărbătorii

Persoane identificate în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE

Poliția Română arată, în comunicat, că totodată, 183 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 18 documente și 5 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”, se arată în document.

Prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii pot efectua verificări, atunci când situația o impune

Reamintim că, începând cu data de 31.03.2024, momentul aderării României la Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, pasagerii care au intrat în țară venind din state Schengen sau au plecat către țări Schengen nu au mai fost supuși controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic, însă prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii pot efectua verificări, atunci când situația o impune.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Poliția Română / Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația | Aktual24

Nuntașii din Buzescu au blocat circulația în localitate și...