Porsche lansează prima versiune hibrid complet autonom a clasicului model 911

Data:

spot_img

Porsche a dezvăluit marți prima versiune hibridă a celei mai faimoase mașini sport a sa, 911, o mișcare care ar putea ajuta la imaginea motoarelor electrice chiar și în cazul mașinilor de performanță.

De asemenea, mișcarea marchează un pas important în evoluția uneia dintre cele mai recunoscute mașini din lume. Având în vedere că, în general, au o eficiență mai mare a consumului de combustibil fără a sacrifica puterea, modelele hibride au devenit ceva obișnuit în multe tipuri de vehicule.

Acestea au devenit din ce în ce mai populare în Statele Unite, chiar și în condițiile în care vânzările de modele pur electrice au început să se diminueze, potrivit CNN.

Citește și: Cea mai mare paradă moto din lume, la Pitești. Eveniment de Guinness World Records | Argeșul Online

O mașină cu 532 de cai putere

Producătorul auto german Porsche, o divizie a Volkswagen AG, vinde deja modele hibride plug-in, cum ar fi SUV-ul Cayenne e-Hybrid și automobilul cu patru uși Panamera e-Hybrid, dar un 911 hibrid este o altă poveste.

Inițial, puterea hibridă va fi disponibilă doar într-o singură versiune a mașinii, 911 Carrera GTS de înaltă performanță. Cu un motor electric integrat în transmisia cu opt trepte a mașinii care asistă motorul pe benzină cu șase cilindri al mașinii, noul model 911 va produce până la 532 de cai putere, cu 59 mai mult decât actualul model Carrera GTS.

Citește și: Victorie în instanță împotriva Ministerului Mediului pentru transparența datelor din SUMAL | Săptămâna Online

Puține mașini sunt atât de definite de un motor pe benzină precum 911 și puțini producători de automobile sunt atât de definiți de un model precum Porsche este definit de 911. Deși Porsche vinde în prezent mult mai multe SUV-uri decât mașini sport, 911 rămâne modelul de bază al companiei. Chiar și SUV-urile Porsche Macan și Cayenne, cu marginile lor rotunjite și capota înclinată, trimit prin designul lor la modelul 911.

911- un hibrid complet autonom

Într-o altă schimbare majoră pentru Porsche, această mașină nu va fi un hibrid plug-in, așa cum au fost alte modele hibride Porsche. Porsche Cayenne e-Hybrid și Panamera e-Hybrid sunt hibrizi plug-in cu baterii care pot fi încărcate atât de la un încărcător EV, cât și de la propriul motor al vehiculului.

De asemenea, aceste modele pot parcurge o anumită distanță doar cu energie electrică după ce bateria a fost încărcată complet. Modelul 911 Carrera GTS va fi un hibrid complet autonom, încărcat doar de energia de la motor și de la frânare. Acesta nu va putea parcurge distanțe semnificative doar cu ajutorul energiei electrice, scrie CNN.

Modelele hibrid devin din ce în ce mai populare

În afară de automobilele hibride, Porsche vinde și automobile complet electrice, Taycan și noul SUV Macan Electric. Dar directorii au declarat că 911 va fi ultimul Porsche care va deveni complet electric, deoarece ingineria sa este atât de unică și chintesențială pentru marca sa.

Deși vânzările de vehicule electrice în SUA continuă să crească, ritmul de creștere a încetinit brusc în ultimele luni. Între timp, vânzările de vehicule hibride cresc mai rapid. Vina pentru încetinirea vânzărilor de vehicule electrice a fost pusă pe seama prețurilor relativ ridicate ale modelelor aflate în prezent la vânzare și a lipsei de încărcătoare publice fiabile pentru vehicule electrice. Hibrizii sunt, în general, mai ieftini și nu necesită un încărcător.

Totuși, acest hibrid special nu va fi ieftin. Prețurile pentru Porsche 911 Carrera GTS 2025 vor începe de la aproximativ 165.000 de dolari.

Prezentarea noii versiuni hibride vine la aproximativ 60 de ani de la lansarea modelului 911 de către Porsche. Primul 911 a fost prezentat în 1963, dar nu a intrat în producție până în 1964.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...