Poşta Română a lansat o aplicație pentru persoanele cu deficienţe de vedere și nevăzătorilor

Data:

Poşta Română a lansat o aplicație dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere și nevăzătorilor, Step Hear, în parteneriat cu Asociația Framinor și Asociația Alfabetul Scripor.

Acest program inovator a fost lansat vineri în incinta Oficiului Poștal Nr. 1 Craiova și în alte 46 de oficii poștale din întreaga țară.

Step Hear este un sistem dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și nevăzătorilor, care le permite să acceseze serviciile poștale fără a avea nevoie de un însoțitor.

Acest proiect a fost inițiat anul trecut în Oficiul Poștal nr. 39 din București, cu sprijinul Asociației Nevăzătorilor din România, iar acum a fost extins la nivel național.

Citește și: De ce este electoratul lui Trump izolaționist. „Americanii nu sunt interesați de mersul global al lucrurilor”

Poşta Română a lansat o aplicație pentru 90.000 de persoane

În prezent, în România, există aproximativ 90.000 de persoane cu deficiențe de vedere și nevăzătoare. Prin implementarea tehnologiei Step Hear în cele 47 de oficii poștale, Poșta Română devine una dintre puținele companii care oferă posibilitatea acestor persoane să beneficieze de facilități care le asigură un grad crescut de independență în ceea ce privește accesul la serviciile poștale.

Deliu George Ninel, președintele Filialei Dolj a Asociației Nevăzătorilor din România, a salutat inițiativa.

„Această aplicație vine în sprijinul accesibilizării serviciilor poștale pentru persoane cu dizabilități, în cazul nostru pentru persoane cu deficiențe de vedere.

Asociația Nevăzătorilor salută această inițiativă și mulțumește dezvoltatorului aplicației și Poștei Române prin care se pune în practică folosirea aplicației pentru prima oară în Craiova”, a menționat Deliu.

Continuarea, în Oltenialive.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Oltenialive.ro)

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....