Gala Excelenţei în Educaţie. Cine sunt elevul şi profesorul anului la Iaşi

Data:

Gala Excelenţei în Educaţie. Elevii din judeţul Iaşi care au obţinut rezultate excepţionale la olimpiade naţionale şi internaţionale din anul şcolar 2022-2023 au fost premiaţi vineri, 16 februarie. În cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, au urcat pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi 242 de elevi şi 198 de profesori care i-au îndrumat, alături de directorii celor 35 de şcoli unde studiază aceştia.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale evenimentului a fost decernarea distincţiei „Elevul Anului”, respectiv „Gheorghe Asachi” pentru mentorul său. Daniel-Nicolae Hanganu a primit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie 2023 şi a fost desemnat „Elevul Anului”. Acesta a fost coordonat de Cornelia Mihaela Fiscutean, care a primit distincţia „Gheorghe Asachi”.

Citește și: De ce este electoratul lui Trump izolaționist. „Americanii nu sunt interesați de mersul global al lucrurilor”

Profesoara Cornelia Mihaela Fiscutean: „Pasiunea este ingredientul principal”

Daniel-Nicolae Hanganu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi, ne-a mărturisit că acest premiu oferit de ISJ Iaşi este o încununare a tuturor anilor de muncă şi studiu. „Pasiunea aceasta pentru geografie a apărut în clasa a V-a, când am deschis pentru prima oară un atlas şi m-am gândit cum arată munţii, câmpiile, râurile şi oceanele de pe hartă. Eram curios şi voiam să ştiu cât mai multe, iar odată cu această curiozitate a apărut doamna Fiscutean, care m-a îndrumat şi am ajuns pe acest drum al performanţei”, a precizat acesta.

După atât de multe cunoştinţe acumulate în domeniul geografiei, Daniel ne-a explicat că, pentru el, orice călătorie înseamnă o transpunere a locului prin ochii unui tânâr geograf. „O călătorie într-un loc despre care am citit este mult mai valoroasă. Când ştiu istoria şi geografia locului, o călătorie este mult mai valoroasă. Dacă este vorba despre natură sau chiar despre un oraş, în subconştientul meu, pe lângă ceea ce văd ceilalţi, observ şi clima locului sau sectoarele de economie”, a precizat elevul de la Colegiul Naţional.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: A murit președintele Consiliului Județean Vrancea. Liberalul Cătălin Toma, omul care l-a învins pe Oprișan

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Primăria Oradea a depus joi la Ministerul Energiei un...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...