Povestea lui Isaac, tânărul care a părăsit Venezuela și a ajuns să locuiască într-un oraș de munte românesc

Data:

Am dat de Isaac în grupul de Facebook ‘Latinos en Rumania” și mi-am dorit să îl cunosc de când i-am citit postarea lungă, enormă, în care explica cum a obținut el documentele necesare pentru a locui și munci în România, intrând în țară ca turist.

Mi-am spus atunci în sinea mea că o persoană care dedică atâta de vreme din timpul lui pentru a redacta un text de 880 de cuvinte cu nobilul scop de a le fi de folos altora nu poate fi decât un suflet cum rar găsim zilele astea și cineva pe care vreau să cunosc.

Mai era ceva la Isaac, ceva ce transpare în pozele lui, în expresia feței, în trăsăturile androgine, în zâmbetul care nu exprimă bucurie.

Ce se întâmplă cu sufletul ăsta și, mai ales, ce caută în Odorheiu Secuiesc? Cum a ajuns cineva din Caracas, Venezuela, în inima Carpaților Orientali?

Între ziua când i-am lăsat primul mesaj pe Instagram și cea în care am ajuns să ne întâlnim în fața Casei Poporului, într-o zi de februarie, s-a scurs aproape un an.

L-am văzut de la depărtare, un om despre care nu ai fi putut spune sigur dacă-i bărbat sau femeie (desigur, asta asta dacă ții morțiș să-i pui una dintre cele două etichete).

Se îndrepta spre mine cu un zâmbet larg și cu un entuziasm vivace. Ay, por fin nos conocemos, îmi spune el mie (sau eu lui, nici nu mai știu) și ne îmbrățișăm așa cum numai cu latinoamericanii o fac înainte măcar de a schimba două vorbe.

Într-una din conversațiile noastre online îmi mărturisise, cu reținere: „… mai este ceva ce probabil nu știi și sper să nu-ți schimbe părerea despre mine, dar sunt gay”, urmat de emoji-ul care zâmbește inconfortabil, parcă cerându-și scuze. Nu m-a mirat deloc să aud asta.

Ceea ce m-a mirat a fost realizarea că Isaac supraviețuiește într-un orășel transilvănean de munte, conservator până la halucinație, într-o zonă cunoscută oricum pentru veșnicele contre etnice dintre unguri, români și romi.

Un loc unde trebuie să învețe deopotrivă maghiara și româna, nu doar pentru a comunica cu semenii, dar și pentru a-și desfășura activitatea de recepționer.

Continuarea în Lapasmolcom.ro


Citește și: Cum a ajuns justiția din România un sistem piramidal, controlat de o mână de oameni (I)

Citește și: Cum a ajuns justiția din România un sistem piramidal, controlat de o mână de oameni (II)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: lapasmolcolm.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Se mai poate până pe 25 mai

Cum poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Persoanele...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...