Pregătiri de pace

Data:

Pentru a avea pace e nevoie să te pregătești de război, după cum spuneau romanii, strămoșii noștri diabolizați de dacii puri și liberi din prezent. Timpul din nou nu mai are răbdare cu noi. Dacă nici acum cu armata țaristă a lui Putin la granițe, nu înțelegem că o proliferare a corupției endemice ne va distruge ca țară, atunci nu mai avem nicio speranță.

Avem nevoie de drumuri care să ne lege cu Vestul nu doar pentru a permite trupelor aliate să ne sară în ajutor, ci și pentru a facilita producția de bunuri care să fie livrate rapid în Vest. Și acum aflăm că vom avea și blocaje în potecile ce se construiesc spre Vest, pentru că guvernul nu vrea să țină cont în executarea autostrăzilor de creșterea prețurilor materiilor prime și nu vrea să emită un act normativ care să permite adaptarea contractelor la realitățile economice de acum.

Avem nevoie de cetățeni educați care să nu se îmbete cu propagandă sovietică ce înfierează Vestul decadent sau cu povești că Pământul îmbibat cu CO2 e cel mai curat.

Știm că Donnie Goldilocks, idolul filorușilor de la noi, crede că aerul condiționat de la el din zgârie nori rezolvă deșertificarea Africii de Nord. Știm că tot Donnie Goldilocks are judecătorii puși de el care au desființat autoritatea de mediu americană pentru a bloca limitarea poluării, după pofta poluatorilor mari din SUA.

Tot ce limitează poluarea în SUA ar trebui să treacă prin legislativul american, blocat de „filibuster” și de parlamentari americani dependenți de banii sponsorilor din industrii poluante. Robin Wiliams ne spune că fiecare parlamentar ar trebui să aibă pe el sponsorii exact ca și mașinile din Nascar.

Fără educație solidă, cei vizați pe viitor de războiul lui Putin nu vor înțelege cum vor ajunge să iubească Sovietele, și cum vom ajunge într-o mare de iubire frățească a imperiului țarist rebranduit alături de Bulgaria, Serbia și cu binecuvântarea Ungariei rusofile.

Dacă iubim pacea ne apropiem de Vest prin tot ce facem. Dacă rămânem așa ca până acum și nu înțelegem că e nevoie de o schimbare profundă a societății românești, atunci când ne va veni rândul la operațiuni speciale vom fi mai slab pregătiți decât este acum Ucraina.


Citește și: „Neuropolitics” și încercarea de a lega truda neuronilor de frustrările noastre despre politică


Niciun aliat nu va investi arme și trupe fără limită în statul eșuat, în care luminița de la capătul tunelului nu este văzută decât de televiziuni ghiocel și de politicienii care le finanțează propaganda. Oamenii cinstiți muncesc zi de zi și nu văd decât cum viața devine din ce în ce mai grea, fără speranță de mai bine.

Chiar dacă oportunități sunt mai multe decât grânele furate de ruși de la ucrainieni, e nevoie să le fructificăm și să înțelegem că PNRR este ultima șansă de a ieși din mizerie și că acum ori niciodată putem să ne croim altă soartă. Sau să ne complacem să visăm să rămânem încremeniți în proiectul statului eșuat, care place maxim celor care întorc bani cu lopata doar din contracte date cu dedicație de către același stat eșuat.

Să nu uităm că statul eșuat a umilit pe Shinzo Abe și că a căzut în genunchi în față premierului chinez. Mulți politicieni iubesc modelul chinez de leadership și suspină după contracte cu China care nu dau bătaie de cap ca banii japonezi sau europeni, chiar dacă în final te costă mai mult.

Shinzo Abe spunea că era gată să dea totul pentru țara sa. Din nefericire, și-a dat viața.

Nu le cerem politicienilor noștri decât să să gândească cum să ofere o economie robustă așa cum Shinzo Abe a visat pentru Japonia. Și să înțeleagă că o economie robustă înseamnă avertizori de integritate eficienți, nu muritori de foame, un fisc eficient și prietenos, nu călare pe micii comercianți pentru un leu restanță,  și autostrăzi ieri, nu mâine.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.
1 COMENTARIU
  1. Priviti doar un lung sir de fapte verificabile . Uniunea Europeana ofera Macedoniei de nord , Rep . Moldova si Ucrainei un parcurs de aderare .NATO isi mareste forta armata aducind in fata 300 de mii de soldati cu tehnologia aferenta ca si concept de reactie rapida .Suedia si Finlanda devin membre NATO. Franta aduce in Romania sistemul balistic Mamba si formeza un batalion de lupta ce are sub comanda sa si altii militari din tari europene . SUA formeaza in Romania o brigada de lupta cu caracter rotativ .Romania participa decisiv in aducerea griului din Ucraina in tarile din Africa . Romania a devenit un HUB al bunavointei .Germania devine cea mai puternica forta militara din NATOul european .Sistemul de obtinere a gazelor naturale in Europa va fi redefinit actiune ce revine in portofoliul Breuxellului .Arabia Saudita isi mareste cantitatea extrasa de gaze si petrol . Europa se decupleaza total de energia obtinuta din Rusia si in general de toate afacerile facute de catre Occident cu Rusia .Firmele Occidentale au parasit Rusia .Sanctiuunile se extind si la nivelul cumpararii aurului rusesc ca si la cel ce tine de imposibilitatea Rusiei de as cumpara componentele tehnologice necesare pe diferitele domenii de activitate .SUA si M.B. ofera armament sofisticat Ucrainei .Germania incepe si ea sa faca acelasi lucru . Germania redeschide temporar centralele ce sustin obtinerea energiei pe carbune .Germania si Japonia se pot inarma fara a mai suferi criticile iesind din starea pacifista de pina acum .Este lesne de inteles cum fara aparitia razboiului nimic din toate acestea nu exista .O Germanie posibil forta nucleara , fara a lua in calcul existenta rachetelor nucleare SUA , este posibil sa apara curind asta daca nu cumva vor veni din urma tehnologii militare pe care acum nu le vizualizam .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...