Președinta PE, Roberta Metsola, explică poziția Parlamentului European privind bugetul UE pentru 2024

Data:

Președinta PE, Roberta Metsola, și coraportorii pentru bugetul UE 2024Siegfried Mureșan (PPE, RO), raportor general pentru bugetul UE 2024 (pentru secțiunea III – Comisia) și Nils Ušakovs (S&D, LV), raportor pentru celelalte secțiuni, vor susține miercuri, la ora 13:30, o conferință de presă privind rezultatul votului în plen cu privire la poziția Parlamentului asupra bugetului UE pentru 2024.

Citește și: FOTO Un camion a sărit de pe podul din zona Făurei și a ajuns pe calea ferată. Circulația feroviară a fost oprită

Eurodeputații își adoptă poziția, înainte de viitoarele negocieri cu statele membre

La 7 iunie 2023, Comisia a prezentat propunerea pentru bugetul UE de anul viitor. Miercuri, eurodeputații își adoptă poziția, înainte de viitoarele negocieri cu statele membre, pe baza poziției Comisiei pentru bugete, care a restabilit creditele pe toate liniile reduse de Consiliu în poziția sa de negociere (772 de milioane de euro) la nivelul proiectului de buget inițial propus de Comisie.

În plus, deputații europeni vor vota pentru a confirma creșterea finanțării pentru programele și politicile pe care le consideră vitale pentru a face față consecințelor războiului din Ucraina și prețurilor ridicate la energie, pentru a sprijini în continuare redresarea post-pandemică și pentru a fortifica tranziția ecologică, printre alte priorități.

Votul din plen va da startul la trei săptămâni de discuții de „conciliere” cu Consiliul, cu scopul de a ajunge la un acord între cele două instituții la timp pentru ca bugetul de anul viitor să fie votat de Parlament și semnat de președintele acestuia înainte de sfârșitul anului.

Conferința susținută de Roberta Metsola, președinta PE, împreună cu cei doi raportori ai PE: Siegfried Mureșan (PPE, RO), (raportor general) și Nils Ušakovs (S&D, LV) și poate fi urmărită în direct aici: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/press-conference-by-roberta-metsola-ep-president-siegfried-muresan-and-nils-usakovs-co-rapporteurs-o

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Parlamentul European / Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...