10.000 de lei despăgubiri pentru un ieșean care așteaptă de 5 ani un PUZ pentru o casă

Data:


10.000 de lei despăgubiri pentru un ieșean care așteaptă de 5 ani un PUZ pentru o casă. Alin Timofte vrea să-și facă o locuință individuală pe terenul propriu. În 5 ani, Administrația Chirica nu a considerat important proiectul acestei familii.

Un alt ieșean a dat Primăria în judecată pentru că așteaptă de 3 ani semnarea autorizației de extindere a casei. Sunt peste 800 de lucrări de urbanism cu întârzieri uriașe la Primăria Iași.

Mihai Chirica a refuzat în 9 ani să facă un PUG nou, pentru că în mod normal nici n-ar trebui să existe PUZ pentru locuințe individuale.

Colapsul din urbanism, care transformă orașul într-o închisoare, nu-l afectează pe primar, care conduce în sondaje.

Despăgubirea de 10.000 de lei pentru ieșeanul care așteaptă un PUZ de 5 ani o vor plăti tot ieșenii, din bugetul public, nu primarul sau arhitectul-șef, care ignoră situația și nu dau explicații.

Lipsă de coerenţă

„Instanţa nu poate să nu observe lipsa de coerenţă, precum şi modul extrem de greoi de lucru al autorităţii publice locale”, a scris, luna trecută, într-o sentință, un judecător de la Tribunal.

Fragmentul apare în motivarea unei decizii în care magistratul a obligat Consiliul Local Iași să analizeze un Plan Urbanistic Zonal, să dea o soluție – fie de adoptare, fie de respingere, și să achite daune morale de 10.000 de lei către un bărbat care s-a plâns că, timp de cinci ani, nu i-a fost aprobat acest Plan pentru a-și construi o casă în Tătărași.

Aceeași instanță l-a obligat pe primar să semneze autorizația de extindere a unei locuințe

Tot în septembrie, aceeași instanță l-a obligat pe Primarul Municipiului Iași să semneze autorizația de extindere a unei locuințe. Exasperați, proprietarii s-au adresat instanței pentru a obține documentul după ce depuseseră cererea pentru autorizație în iulie 2020.

Lista pretențiilor

La începutul acestui an, ieșeanul Alin Andrei Timofte a depus la Tribunal o acțiune în care a chemat la bară Consiliul Local al Municipiului Iaşi şi Municipiul Iaşi prin Primar Chirica Mihai, Primar al Municipiului Iaşi, pe Ionașcu Denisa Liliana, Secretar al Municipiului Iaşi, Mocanu Raluca Andreea, fost Arhitect-Şef al Municipiului Iaşi, Mustiaţă Alexandru Florin, actual Arhitect-Şef al Municipiului Iaşi şi pe Lupu Petronela Mihaela, inspector la Biroul de Dezvoltare Urbană.

Citește și: Defășurare de forțe după ce un bărbat a anunțat la 112 că i-a dispărut nepoata. Poliția a aflat că era o minciună. Ce spera reclamantul

El a solicitat magistraților să oblige Consiliul Local al Municipiului Iași să analizeze documentaţia de urbanism pe care a depus-o la municipalitate în vederea obținerii unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) conform unui Certificat de urbanism din 2018 şi să emită o hotărâre motivată în acest sens.

De asemenea, reclamantul a mai cerut ca toate pârâtele, în solidar, să îi plătească daune pentru întârzierea nejustificată manifestată în analiza documentaţiei de PUZ: 100 lei/zi, față de termenul legal de soluţionare al cererii de analiză PUZ și până la emiterea și comunicarea Hotărârii de Consiliu Local, precum și daune morale în cuantum de 50.000 lei.

În motivarea cererilor sale, Timofte a relatat, în detaliu, saga birocratică prin care a trecut.

Continuarea, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Pe locul casei vechi de pe strada Ciric, ieșeanul Alin Timofte se chinuie de cinci ani, fără succes, să obțină un PUZ

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...