Preşedintele Chinei, în vizită la Paris. Ce vor discuta Xi Jinping și Emmanuel Macron

Data:

Preşedintele Chinei, în vizită la Paris. Ce vor discuta Xi Jinping și Emmanuel Macron în cadrul acestei vizite, ce va dura două zile.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se îndreaptă duminică spre Paris pentru o vizită rară, în cadrul căreia omologul său francez, Emmanuel Macron, îl va presa să reducă disensiunile comerciale şi va încerca să îl convingă să îşi folosească influenţa asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina.

Relațiile comerciale, un subiect prioritar

Potrivit Reuters, niciunul dintre cele două obiective nu va fi îndeplinit cu uşurinţă în timpul şederii de două zile a lui Xi în Franţa, unde soseşte într-un moment de tensiuni comerciale tot mai mari între Europa şi China.

Citește și Programatorul din Londra care te ajută să verifici tot ce cumpără statul român

Franţa susţine o anchetă a Uniunii Europene privind exporturile de vehicule electrice chinezeşti, iar în ianuarie Beijingul a deschis o investigaţie privind importurile de brandy – care este fabricat în mare parte în Franţa.

Mişcare considerată pe scară largă drept represalii de tip „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” pe fondul unui set tot mai mare de anchete ale UE.

Trebuie să continuăm să facem presiuni asupra autorităţilor chineze pentru a ne oferi mai multe garanţii în ceea ce priveşte problemele comerciale”, a declarat un consilier de la Elysee înaintea vizitei lui Xi, prima sa călătorie în Europa în ultimii cinci ani, potrivit The Epoch Times-Romania.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Xi ar urma să sosească în jurul orei locale 16:00. Întâlnirile sale oficiale vor include discuţii comune cu Macron şi cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Diviziunile din cadrul celor 27 de membri ai Uniunii Europene – şi în special între Franţa şi Germania – subminează capacitatea lor de a influenţa China.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related