Preşedintele CJ Iași, Costel Alexe, va da din nou ochii cu judecătorii în pragul alegerilor locale

Data:

Preşedintele CJ Iași va da din nou ochii cu judecătorii în pragul alegerilor locale. Tribunalul a stabilit primul termen de judecată în procesul privind angajările din cadrul Şcolii de Arte. Acesta va avea loc pe 29 mai.

În al doilea proces deschis de DNA împotriva lui Alexe pentru fapte de corupţie, preşedintele CJ este judecat alături de directorul Şcolii de Arte, Vlad Babă şi de şeful Serviciului resurse umane şi salarizare din cadrul CJ, Radu Apetrei.

Președintele CJ Iași este acuzat de patru fapte de abuz în serviciu

Costel Alexe este acuzat de patru fapte de abuz în serviciu, iar Babă şi Apetrei, de complicitate la această faptă. Babă este acuzat şi de instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, instigare la uz de fals şi instigare la fals în încrisuri sub semnătură privată.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Alexe a dispus angajarea lui Babă pe un post de consilier în cadrul cabinetului preşedintelui CJ, în aceeaşi zi Babă fiind detaşat ca director interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” deşi nu îndeplinea condiţiile legale pentru a ocupa acest post.

Citește și: Casa Memorială Amza Pellea va fi inaugurată la exact 93 de ani de la nașterea celebrului actor

Ulterior, Alexe a dispus de două ori prelungirea detaşării. Pentru a obţine numirea definitivă a lui Babă pe postul de director al Şcolii de Arte, Costel Alexe ar fi iniţiat un proiect de hotărâre a CJ prin care condiţiile de participare şi componenţa comisiei de concurs erau modificate în favoarea fostului său consilier.

„În demersurile sale, inculpatul Alexe Costel ar fi beneficiat de ajutorul inculpatului Apetrei Radu-Gabriel care ar fi întocmit documentaţiile aferente emiterii dispoziţiilor de detaşare şi de prelungire a acesteia şi cele aferente iniţierii şi elaborării proiectului de hotărâre”, precizau procurorii în lui 2022.

Prin numirea unui director care nu îndeplinea condiţiile legale de ocupare a funcţiei de manager al Şcolii de Arte, bugetul judeţului ar fi fost prejudiciat cu 143.587 lei.

Articolul integral în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală | Puterea a Cincea

Doina Cornea: curaj civic și rezistență morală. Un adevărat...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...