Președintele CJ Iași tocmai și-a mărit averea personală cu 600.000 de euro

Data:

Liberalul Costel Alexe a dat o lovitură imobiliară de 600.000 euro pentru care a plătit aproximativ 60.000 de euro, potrivit surselor din piață. Din 27 martie 2023, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, este unicul asociat al firmei Gervic Impex SRL.

În patrimoniul acesteia sunt trei parcele de teren extrem de valoroase: 1,7 hectare la intrarea în comuna Bârnova. În această primăvară, Alexe l-a convins pe francezul Victor Couapel să-i cesioneze 50% din capitalul social al societății după ce, în 2020, politicianul luase 50% de la Leonora Istrate, celălalt asociat.

Acum, liberalul e stăpân absolut pe loturile care valorează minim 600.000 euro. În funcția de administrator al firmei, Alexe l-a pus pe Alexandru Dura, cumnatul său, dezvoltator imobiliar.

Tranzacție raportată abia în martie 2023

SRL-ul Gervic îi avea drept asociați pe Leonora Istrate și pe fostul său soț (al doilea), francezul Victor Ernest Couapel. Femeia a adus aceste terenuri ca aport în firmă, fiind moștenite de la primul său soț, Mircea Sergiu Constantinov. În 2020, Istrate și-a vândut părțile sociale (50%) lui Costel Alexe.

Citește și: Avertisment: Vine valul conspiraționiștilor, iar intensitatea lui ne va lua prin suprindere

Deși președintele Consiliului Județean Iași le-a menționat inclusiv în declarația de interese completată în 2022, modificările au fost operate la Registrul Comerțului abia pe 27 martie 2023, ocazie cu care și Couapel i-a cesionat lui Alexe partea sa din firmă. Francezul nu a putut fi contactat pentru a vorbi despre afacerea pe care a parafat-o cu Alexe.

Continuarea în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

Ești în Marea Britanie și ai nevoie de o agenție de web design? Servicii hosting, mentenanță Wordpress, pachete SEO, graphic design, la prețuri fără concurență. (P)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...