Dominic de Habsburg a scăpat de acuzațiile penale în procesul privind distrugerea conacului de la Poieni

Data:

Arhiducelele Austriei, mare duce de Toscana, a scăpat într-un final basma curată din faţa judecătorilor ieşeni. Dominic de Habsburg, fiul principesei Ileana şi nepot al regelui Ferdinand, fusese acuzat de distrugere, după ce a lăsat conacul de la Poieni să fie furat cărămidă cu cărămidă, de săteni.

Procurorii s-au codit să-l ancheteze, iar când dosarul a ajuns în instanţă, deja era târziu. Alţi patru ani s-au scurs cu termene amânate pe chestiuni procedurale sau pentru completarea dosarului. Decizia din mai anul trecut a Curţii Constituţionale a clarificat lucrurile: răspunderea penală s-a prescris. Faptul a fost confirmat de magistraţii Judecătoriei luna trecută.

Conacul de la Poieni aparţinuse, ca proprietate personală, fiicei regelui Ferdinand, principesa Ileana. Căsătorită cu arhiducele Anton de Austria, a avut cu acesta şase copii, printre care şi actualul arhiduce Dominic. Implicată în timpul celui de-al doilea război mondial în acţiunile Crucii Roşii române, principesa a părăsit ţara după abdicarea regelui Mihai. A mai apucat să viziteze România o singură dată, în 1990, cu puţin înaintea morţii.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Avertisment: Vine valul conspiraționiștilor, iar intensitatea lui ne va lua prin suprindere

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu...

Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe legea fugarilor

Din grijă pentru infractorii condamnați definitiv, șefa instanței supreme,...

Culmea eficienței în administrație: o centură ocolitoare pe care am așteptat-o 30 de ani a fost gata în 8 luni!

Culmea eficienței în administrație: centura ocolitoare a orașului Beclean a fost deschisă circulației rutiere de Ziua Națională a României, exact pe 1 decembrie 2023. Pe 29 noiembrie o comisie a stabilit că se poate da drumul la circulație, potrivit Săptămâna.online.

Aktual24 | Nigerul în mâinile Rusiei. Româncă, angajată a UE: „Avem 6 luni să evacuăm”

Nigerul în mâinile Rusiei, iar luni junta a renunțat...