Președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant cu o mită 1,25 milioane lei. 10% din valoarea unui contract

Data:

Președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, în timp ce lua o mită de 1,25 milioane de lei pentru acordarea unui contract public.

În acest moment, potrivit unor surse judiciare, procurorii percheziționează locuința din Vaslui a lui Dumitru Buzatu.

Banii reprezintă 10% din valoarea unui contract public, pe care ar fi urmat să îl acorde.

Cum a fost prins președintele CJ Vaslui

Președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant la un restaurant, în timp ce încasa șpaga de 1,25 de milioane de lei, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Flagrantul s-a realizat cu bani marcați de DNA, la un restaurant situat lângă o baltă de pește. Dumitru Buzatu a luat banii după ce a mâncat, iar la scurt timp au intervenit procurorii DNA.

Spaga luata de Buzatu ar reprezenta 10% dintr-un contract pentru continuarea drumului Bârlad – Laza – Codăești. Valoare totală de execuție depășește 222.000.000 lei.

Banii au fost găsiți în portbagajul mașinii lui Buzatu. Denunțătorul ar fi avut microfoane asupra sa.

Președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant. Banii marcați, găsiți în portbagajul său.
Președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant. Banii marcați, găsiți în portbagajul său. Preluare Aktual24.

Care este averea lui Dumitru Buzatu

Ultima declarație de avere arată că Buzatu are 9 terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, Vaslui, o șalupă, două mașini, anul trecut și-a donat o casă și două terenuri fiului, a primit un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, care se adaugă o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună.  

Președintele CJ Vaslui din 2012

Gheorghe Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

În legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004, a fost membru al grupului parlamentar de prietenie cu Cuba.

A criticat în termeni suburbani (răgete”, „răgălii”) protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea.

Citește și: Primarul din Sinaia și-a extins benzinăria, fără autorizație, către calea ferată

În 2020, Dumitru Buzatu a pus la îndoială, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, existența coronaviruslui, și i-a catalogat pe liderii social-democrați drept ”niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul. Detalii, aici.

Tot în 2020, în plină pandemie de coronavirus, Dumitru Buzatu a avut o ieșire nervoasă în timpul unei ședințe a CJ, după ce un consilier PNL i-a atras atenția că nu poartă mască de protecție. Buzatu i-a replicat că nu-l poate obliga nimeni să folosească masca, deși există o reglementare în acest sens, iar amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2.500 lei. Detalii aici

În 2018, Libertatea arăta că Secera și ciocanul, simbolurile comunismului, sunt prezente în continuare pe holurile Consiliului Județean Vaslui.

„Sunt expresii ale realismului socialist în artă”, își explica Buzatu la acel moment decizia de a nu înlătura simbolurile comunismului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial de Ziua Naţională, la Deva

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial. Peste 2.000...

VIDEO. „Noi suntem români”, cântat într-un avion cu 200 de pasageri

„Noi suntem români", cântat de ansamblul „Dor românesc", din...

Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica Moldova

Rusia blochează importurile de fructe și legume din Republica...