Primarul din Sinaia și-a extins benzinăria, fără autorizație, către calea ferată

Data:

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, este acuzat de un fost asociat că a îngropat un rezervor de benzină lângă terasamentul căii ferate care trece prin oraș și că benzinăria familiei sale a fost extinsă fără autorizație de construire. ISU Prahova confirmă că firma nu are autorizație de securitate la incendiu.

Privabenz 93 SRL Sinaia aparține în proporție de 37,5% primarului localității, Vlad Oprea. Potrivit platformei termene.ro, ceilalți acționari sunt David Anca Andreea și Lavinia Letiția Oprea, cea din urmă cu 25 procente. Anca David este sora primarului, iar Lavinia Oprea este mama sa.

Benzinăria care, are și o stație GPL, aparține, de fapt, primarului din Sinaia.

Pe 13 iunie 2022, societatea Tragus Services, care are în chirie un spațiu de la Privabenz 93 SRL a reclamat faptul că spațiul închiriat nu corespunde planului de amplasament în zonă, plan pe care îl are chiar de la Privabenz. Mai mult, societatea ar fi extins fără autorizație construcția.

Administratorul firmei care a închiriat, Emil Nenciu, a sesizat poliția locală și Direcția de urbanism a municipiului Sinaia cu aceste nereguli.

Menționăm că Nenciu și primarul Oprea au fost prieteni până la un moment dat, după care s-au certat.

Citește și: „Oriunde în lumea asta, ai fi zburat demult”. Ce facem cu profesorii și doctorii conspiraționiști

Primăria recunoaște neregulile și promite rezolvarea lor

În august 2023, primăria i-a răspuns că a verificat la fața locului situația și că „s-au constatat diferențe privind releveul și situația din teren” și i-a promis reclamantului că primăria „va lua măsurile legale ce se impun”.

În plus, IGSU Prahova arată într-un răspuns oficial că stația de benzină a familiei primarului nu are autorizație de securitate la incendiu.

Extinderea stației de benzină a primarului, inclusiv prin ingroparea a unui al treilea rezervor lângă calea ferată care trece prin oraș a fost sesizată și Căilor Ferate Române (CFR).

CFR nu știe de lucrări

Instituția nu are cunoștință de aceste lucrări neautorizate și a cerut explicații Primăriei Sinaia.

„Conform evidențelor noastre, în zona la care faceți referire, Str Calea Prahovei nr 17-19, oraș Sinaia, nu au fost emise avize pentru realizarea operațiunilor de montare rezervoare de combustibil”.

CFR mai precizează că a cerut primăriei date despre aceste lucrări și certificatjul de urbanism pentru acestea, dar nu a primit vreun răspuns de la primăria Sinaia.

Potrivit ordonanaței de urgență privind siguranţa şi protecţia infrastructurii feroviare, zona de siguranță a căii ferate este de 20 metri de o parte și alta a axei căii ferate, unde nu se poate construi sub nicio formă.

Din fotografiile de la fața locului rezultă că săpăturile pentru montarea celui de-al treilea rezervor sunt la o distanță mult mai mică decât cea legală.

„Zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice cuprinde fâşiile de teren, în limită de 20 m fiecare, situate de o parte şi de alta a axei căii ferate, necesare pentru amplasarea instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţa circulaţiei şi a celorlalte instalaţii de conducere operativă a circulaţiei trenurilor, precum şi a instalaţiilor şi lucrărilor de protecţie a mediului”, se arată în Ordonanţă de urgenţă 12/1998.

Răspunsul ISU Prahova

Că în zonă s-a construit fără autorizație confirmă și datele transmise de ISU către observatorulph.ro, care arată că firma primarului a primit o amedă de 20.000 de lei în urma unui control din februarie 2023.

Nereguli:

1. Punerea în funcțiune a stației de distribuție carburanți (oraș Sinaia, Calea Prahovei nr. 1719) la care s-au executat lucrări de modificare față de autorizația de prevenire și stingere a incendiilor nr. 605539 din 10.04.1996 (magazin piese auto și bar, stație livrare carburanți — benzinărie), după cum urmează: recompartimentări interioare și extindere cabină stație, mărirea capacității de stocare carburant (de la 54 mc la 57 mc utilizat în prezent), mărirea numărului de rezervoare subterane (de la 2 rezervoare la 3 rezervoare, în prezent unul de 27 mc aflându-se în conservare) și realizarea celei de-a treia pompe de alimentare cu motorină – debit mărit (în autorizația de prevenire și stingere a incendiilor nr.605539 din 10.04.1996 nu există această pompă), și continuarea funcționării fără obținerea autorizației de securitate Ia incendiu.

Total: 2 nereguli, I avertisment, I amendă în cuantum 20.000 lei”.

Primarul Oprea, care este și vicepreședinte al PNL Prahova, nu a răspuns la telefon pentru a ne prezenta un punct de vedere.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related