PRESShub este numai aici. Nu vă lăsați păcăliți de clonele mincinoase

Data:

PRESShub este numai aici. Am descoperit cu uimire că din octombrie anul acesta a apărut pe piață un site care imită atât sigla publicației noastre, cât și identitatea vizuală.

Site-ul obscur, înregistrat de o persoană fizică, print-o firmă din Republica Moldova, se numește HUB PRESS și este în mod evident o încercare de a crea confuzie printre cititori și de a fura din credibilitatea dobândită în ultimiii 5 ani de rețeaua noastră.

Portalul are o adresă online ușor de confundat cu a site-ului PRESShub, folosește în siglă și în denumire aceleași culori ca noi (roșu și negru), iar o parte din grafică (forma și culoarea cuvintelor și a rubricilor) este similară.

HubPRESS este un fals, care imită PRESShub
HubPRESS este un fals, care imită PRESShub

Noi am aflat de această clonă când o persoană atacată acolo ne-a contactat pentru a ne întreba cine se află în spatele acestei imitații, pentru că are de gând să dea în judecată persoana/compania respectivă. Clona publicase informații mincinoase despre respectiva persoană și, evident, nu-l contactase și nici nu îi oferise drept la replică.

Articolele sunt semnate cu nume false. Căutările noastre nu au arătat un istoric jurnalistic al autorilor textelor. De asemenea, nu există nici o mențiune despre redacție, despre cine o conduce și despre firma care deține portalul. Altfel spus, zero transparență și credibilitate.

Au clonat și alte publicații

Din cercetările noastre, clona este realizată de personaje din zona grupului Realitatea – Maricel Păcuraru – Cosmin Gușă. Mai mult, nu suntem singura victimă a acestui furt de identitate.

Aceeași grupare a mai clonat și site-urile agenției de presă Mediafax, dar și ale publicațiilor Libertatea și Adevărul.

Prin urmare, vă îndemnăm să fiți atenți de unde vă luați informațiile.

PRESShub este numai aici. Noi vom continua să vă oferim informații reale, investigații, reportaje și interviuri bine documentate, fără atacuri necivilizate și, mai ales, fără minciuni.

Vă mulțumim că aveți încredere în noi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


Citește și:

„Unde găsesc fraieri, eu mă bag!” Metoda Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus

Captura.ro: Cum încearcă patronul Realitatea TV, Maricel Păcuraru, să preia ostil presa cu propagandiștii Rusiei

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...