Primăria Oradea plătește 1,3 milioane euro pe un teren pentru a construi un nou stadion

Data:

Primăria Oradea plătește 1,3 milioane euro pe un teren. Municipalitatea va cumpăra două amplasamente cu o suprafață totală de circa 4.500 metri pătrați de teren și câteva construcții pentru a face loc viitorului stadion din strada Făgărașului.

Consiliul Local a aprobat joi achiziția celor două amplasamente, cu o singură abținere din partea consilierilor prezenți în sala de ședințe.

„I-am căutat pe proprietarii terenului și s-a făcut raport de evaluare pentru achiziționarea acestuia”, le-a spus primarul Florin Birta aleșilor locali.

Acesta a reiterat faptul că municipalitatea se străduiește să evite varianta exproprierii, pentru a nu-și ostiliza proprietarii amplasamentelor pe care le dorește pentru diferite investiții cu riscul de a se angaja în procese interminabile. „În 80% din cazuri am mers pe cumpărare”, a spus Birta.

În cazul de față, municipalitatea, care inițial era în proces cu proprietarul terenului, firma Lesital SRL, a continuat negocierile cu acesta pentru a pune capăt conflictului juridic care întârzia eliberarea de sarcini a amplasamentului. Potrivit primarului, pe baza raportului de evaluare, municipalitatea va cumpăra acel teren, stingând astfel procesul cu vechiul proprietar.

Concret, municipalitatea va achiziționa un amplasament de peste 2.500 metri pătrați de teren pe care există două hale de producție în strada Traian Blajovici 10B și un amplasament de aproape 2.000 metri pătrați cu câteva construcții, de la magazin de legume și fructe, la spălătorie auto și cafenea.

Cu ocazia dezbaterilor, consilierul local Liviu Sabău Popa a reînnoit solicitarea PSD privind majorarea capacității stadionului peste actualul nivel de 16.000 de locuri, considerat prea mic.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Cât de eficiente sunt mașinile electrice. Răspunde proprietarul a 42 de vehicule. „A fost cea mai bună decizie”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...