S-au distribuit ultimele carduri de primă didactică, au apărut primele nemulţumiri. Sunt însă şi veşti bune

Data:

Zilele acestei au fost distribuite cea mai mare parte a cardurilor pe care va fi virată prima didactică annuală de 1.500 de lei. Nemulţumirile nu au încetat să apară din start, întrucât lista firmelor partenere de unde profesorii pot achiziţiona materialele necesare este una relativ limitată. Mai mult, profesorii de specialităţi cum ar fi Sport sau Muzică par şi mai “văduviţi”. Sunt însă şi unele veşti bune.

Preşedinte Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi a explicat că, deşi lista este una limitată, este vorba deocamdată despre o listă iniţială, care va mai fi lărgită.

Potrivit listei magazinelor în care profesorii şi personalul nedidactic îşi pot folosi cardurile cu primele de carieră, partenerii din Iaşi afiliaţi în reţeaua Pluxee, a emiţătorului de carduri (fosta Sodexo), sunt Autograf, Cărtureşti, Flanco, Sedcom Libris, Lex Hobbystore şi alte libării. Singurul partener amintit pe listă pentru Hârlău este de exemplu Flanco, iar la Paşcani putem vorbi despre Sedcom Libris, Flanco şi Scrio.

Citește și: O tânără din Medgidia, șefă de promoție la Universitatea Sorbona, despre elevii care vor să studieze în străinătate: ”Să se gândească bine dacă nu li se face dor de casă. Cine vrea să facă treabă, face și în România”

Lider sindical: „Nu e cazul să avem nemulţumiri”

Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă (FOTO), a explicat că această listă nu este cea finală, urmând ca restul partenerilor să semneze contractele în perioada următoare.

„Nu e cazul să avem nemulţumiri. Lucrurile au mers foarte rapid şi sunt convins că cel puţin în această lună nu au apucat foarte mulţi să semneze aceste parteneriate cu Pluxee. Vor apărea şi alţii. Nu cred că este cazul să devenim iritaţi de acest aspect în acest moment. E nevoie de puţină răbdare, pentru că lucrurile se vor rezolva în câteva zile. Eu sunt convins că toţi au interesul ca această listă să fie extinsă, atât cei de la Pluxee, cât şi ceilalţi parteneri comerciali. Lista este incompletă şi nu trebuie să avem reacţii pripite”, a precizat acesta.

Continuarea în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto; ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
4 COMENTARII
  1. Au idee cei care au alcătuit lista de magazine partenere ce comercializează acele magazine? Au auzit cei din minister de manuale digitale,interactive,și de soft educational pentru table inteligente? Ce sa cumperi din librarii ? Cate manuale îți trebuie când Internetul e plin de resurse de studiu? Are impresia ministerul ca un profesor cu 30 de ani de experienta nu are deja destule cărți? Promovați ideea de metode didactice moderne și ne obligați sa achiziționam de la magazine care nu au nimic util.

  2. Domnilor profesori…cum ar fi, sa trimiteti cu o recomandata, toate cardurile, la madame Deca la minister! Cu mesajul sa si le bage n c…pe post de supozitoare:)))). Nu? Nu e o idee buna nu? Atunci luati va o acadea si s…. o :))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...