Primarul Cherecheș, după flagrantul DNA: „Nu e exclus să fie vreo manevră din asta… chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră”

Data:

Primarul Cherecheș a declarat miercuri că nu știe nimic despre gestul soacrei sale, că nu a știut de planurile ei și că nu știe despre ce este vorba.

Soacra primarului din Baia Mare a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, fiind acuzată că ar fi vrut să mituiască judecătoarea din dosarul de corupție al primarului.

„Habar n-am despre ce e vorba. Deci mi se pare o prostie… Dacă a făcut aşa ceva, oricum n-a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale, cât de drastice, că lucrurile astea mi se par nişte cretinităţi. Mi se pare o chestie care un om normal n-are cum să o facă, adică trebuie să fii tâmpit…

Lăsaţi-mă să vorbesc cu nevastă-mea să văd despre ce e vorba… acum am aflat, de două minute (…) cu soacra n-am vorbit… de când m-am însurat. Că n-am vreme, stă în alt oraş, nu stă în Baia Mare”, a declarat, pentru Antena 3, Cătălin Cherecheş.

Citește și: Soacra primarului Cherecheș ar fi oferit 100.000 de euro pentru ca edilul de Baia Mare să primească o pedeapsă mai mică

De ce ar fi dat mită soacra primarului

Întrebat dacă ştia că soacra sa o cunoaşte pe mama judecătoarei din dosarul său, primarul din Baia Mare a spus:

„Da de unde să ştiu eu că o cunoaşte, că trebuia să îmi spună şi mie că o cunoaşte. Hărnicii din astea de doi lei mi se par, o dată, în defavoarea mea, pe de altă parte nu e exclus să fie vreo manevră din asta…chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră, dacă aşa a fost…”.

Soacra primarului Cherecheș, din Baia Mare, ar fi oferit o mită între 50.000 și 100.000 de euro pentru o pedeapsă favorabilă ginerelui său, mita fiind mascată sub forma cumpărării unei firme. Avansul ar fi fost dat în sumă de 50.000 de euro, arată surse PRESShub.

Banii ar fi fost oferiți mamei judecătoarei care ar fi trebuit să pronunțe peste câteva zile o soluție definitivă în dosar.

Citește și: Evaziunea fiscală ca metodă de apărare în fața incompetenței

De ce a fost condamnat primarul din Baia Mare

La fond, Cătălin Cherecheș a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare cu executare pentru luare de mită.

DNA  aprins-o în flagrant pe soacra lui Cherecheș, la Cluj, pe când intermedia mita pentru judecătoarea care are dosarul în lucru.

Sentința definitivă urma să fie pronunțată pe 24 noiembrie de Curtea de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Cătălin Cherecheș)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
4 COMENTARII
  1. Sa trăiești tu… Primar, unde este asta? Cine te-a făcut jurnalist? Mama ta? Tata-l tău? Aveam o parare mai buna despre freedom house România, de acum pe black list

  2. Plătim taxe , impozite și pe pensie că să plătim pensii speciale procurorilor judecătorilor și celorlalți politicienii primari ce spuneți domnilor demnitari ai statului român , cît ne mai umiliți , jefuiți, furați, cheltuiți banul public fără a îl justifica iar pentru pensii nu sunt bani. Președintele Guvernul să își de-a demisia ,nu înainte însă să se scadă salariile demnitarilor la toți acei care depășește 1000 Lei lună , tăiate toate sporturile beneficiile și atunci va scădea gaura din buget și ne vom încadra în dificit pe anul 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...