Primarul Dominic Fritz vrea salarii mai mari pentru angajații municipalității: Devine din ce în ce mai dificil să atragi oameni profesionişti

Data:

Edilul-şef Dominic Fritz a anunţat, joi, că vrea majorarea salariilor angajaţilor din primărie şi din instituţiile aflate în subordine, ţinând cont de „deprecierea monedei naţionale” în ultimii cinci ani, de când nu au mai avut loc creşteri salariale în administraţia publică locală, informează Agerpres.

În acest sens, a fost întocmit şi un proiect de hotărâre, iar majorarea ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

Dominic Fritz spune că la deprecierea monedei naţionale în aceşti ultimi ani se asociază contextul economic actual, care a condus la „scăderea în termeni reali a puterii de cumpărare şi la migrarea salariaţilor din Primărie” către alte instituţii publice care oferă un nivel salarial mai atractiv, de exemplu la Consiliul Judeţean Timiş sau ANAF.

Potrivit proiectului de hotărâre, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care sunt cuprinşi în HCL 90/2022, proiect care „este contestat în instanţă de unul dintre cele două sindicate din primărie”, punctează edilul.

„Pentru Primăria Timişoara devine din ce în ce mai dificil să atragă oameni profesionişti şi să-şi păstreze oamenii cei mai performanţi cu salarii mici. Nu putem construi o administraţie care livrează rezultate pentru cetăţeni fără să oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astăzi un proiect de hotărâre prin care legăm coeficienţii de ierarhizare cuprinşi în HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local să aprobe intrarea în vigoare a acestor creşteri începând cu data de 1 iunie. Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară. Un oraş atractiv are nevoie de o primărie care este un loc de muncă atractiv”, susţine Dominic Fritz.

Citește și: Cum se oprește risipa din bani publici la Primăria Câmpulung. Monitorizare prin GPS pentru toate maşinile instituției și Poliției Locale, carduri personalizate pentru carburant

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...