Prime de milioane de lei acordate de companiile de stat din România, de Crăciun

Data:

Numeroase companii de stat din România au acordat prime de milioane de lei de Crăciun, spunând că acestea au fost negociate conform Contractului Colectiv de Muncă, arată răspunsurile transmise la solicitarea Economedia.

Printre cele mai mari sume alocate către prime menționăm: Compania Națională de Căi Ferate CFR SA – 15 milioane lei, Poșta Română – 9,4 milioane lei, Societatea Națională a Sării – 6,4 milioane lei, Societatea de Transport București – circa 5 milioane lei, Metrorex – circa 4 milioane lei, CFR Călători – circa 3,3 milioane lei, Oil Terminal – circa 3 milioane lei.

Niciuna dintre companiile chestionate nu a detaliat nivelul primelor acordate în raport cu funcția ocupată de angajați, în ciuda solicitării Economedia și extrem de puține au justificat motivele acordării de prime, majoritatea spunând că acestea sunt acordate conform Contractului Colectiv de Muncă.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

Compania Națională Poșta Română a transmis că a acordat, la finalul anului trecut, cadouri în bani salariaților și copiilor minori ai acestora. Au primit cadouri în bani, un număr de 22.755 de salariați și 8.527 copii minori, însumând aproximativ 9.400.000 lei, bani proveniți din fondul de acțiuni sociale. Așadar, compania a acordat o primă medie de 300 lei per persoană.

SNTGN Transgaz SA a transmis că nu a acordat prime la finele anului 2022, efortul financiar al companiei fiind orientat către realizarea investițiilor prevăzute în Planul de Dezvoltare al Sistemului Național de Transport Gaze Naturale.

EximBank a transmis că nu a acordat prime la finalul anului 2022.

Nuclearelectrica a transmis că, potrivit politicii de salarizare a companiei, primele în cadrul SNN sunt acordate angajaților doar pe criterii meritocratice, nu cu ocazia finalului de an. Compania nu a precizat, însă, dacă au fost acordate aceste prime meritocratice.

Articolul complet poate fi citită în Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...