Procurorul Horodniceanu nu va fi cercetat de Inspecția Judiciară în cazul dialogului cu polițiștii locali care l-au oprit în trafic

Data:

Procurorul Horodniceanu nu va fi cercetat de Inspecția Judiciară în cazul dialogului cu polițiștii locali care l-au oprit în trafic.

Instanța supremă a respins recursul formulat de Inspecţia Judiciară (IJ) împotriva deciziei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de respingere a acţiunii exercitate în legătură cu dialogul pe care Daniel Horodniceanu, fost vicepreşedinte al CSM, l-a purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic.

Decizia instanței supreme a fost luată cu unanimitate, ceea ce însemană că toți cei cinci judecători au considerat că incidentul din trafic nu este de competența IJ, instituție condusă de Roxana Petcu.

Pe 8 noiembrie 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară privindu-l pe Daniel Horodniceanu.

Decizia a fost contestată de Inspecţia Judiciară.

„În unanimitate: Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, formulată de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin în temeiul art. 267 TFUE.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta-reclamantă Inspecția Judiciară împotriva Hotărârii nr. 11P din 8 noiembrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 5/P/2023” este decizia instanței”, este decizia instanței.

În aceste condiții, se pune problema eficacității IJ, instituție care pierde tot mai multe procese la instanța supremă, fiind acuzată deseori că acționează la comandă pentru a elimina anumiți magistrați incomozi.

Citește și: Procuroarea care a trimis în judecată 2000 de inculpați a ieșit la pensie

Procurorul Horodniceanu nu va fi cercetat de Inspecția Judiciară

Pe data de 27 iunie, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Daniel Horodniceanu pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.

Potrivit unui comunicat de presă, inspectorii judiciari au reţinut ca abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea 303/2022 raportat la art. 104 din Legea 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare, comportamentul procurorului, care, fiind oprit în trafic de agenţi de poliţie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat.

Daniel Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pe motiv că a depășit viteza legală și pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Programatorul din Londra care te ajută să verifici tot ce cumpără statul român

Radu Ciocan a plecat în Londra de aproape 10...

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...